Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahojte,mám tu před sebou olympiádu, výsledek sem nějak vymyslel ale nevím jak sestavit rovnici(postup) na příklad tak vám tedy přepíšu celý příkald: Adam a Eva dosali košík, ve kterém bylo 31 jablek. První den sněda Eva tři čtvrtiny toho co Adam. Druhý den snědla Eva dvě třetiny toho, co snědl týž den Adam. Druhého dne večer byl košík prázdný. Kolik jablek snědla Eva? ( Jablka jedli ceá,nedělí se o ně) Po úvaze sem spočítal, že to asi vyjde13 jablek pro Evu(9 +4)..nevíte jak to udělat, děkuji :)
↑ Honza Matika: Neskončila, ale myslel sem že když mám výsledek ( snad) tak už s postupem možno pomoci..jestli to i přesto protiřečí pravidlum,omlouvám se..:)
↑ Honza Matika: Tak nic,teda?
mimochodem.kdybych býval chytřejší a napsal, že koukám na nějakou sarou učebnici po mámě,tak by v tom nebyl problém?
↑ biskit45:
o postup si zažádej až po skončení
(jak by k tomu přišli ti, kteří si to spočítali sami?)
ad. ten návrh podvůdku - stejně by se dřív nebo později našel někdo, kdo by na to upozornil, akorát bys byl za lháře..

↑ biskit45: Tak už pro sebe bys přece nepodváděl ne? Nemůžu Tě pomoc! Je to v pravidlech.
↑ biskit45:
To já mám zas před sebou dvě úlohy se kterými si nevím rady. V Z8-I-3 mám asi chybu v postupu, ale nevím si rady s Z8-I-6, to budu muset ještě promyslet. .)
Ahoj jak se čte slovo Blaise? Čtu ho dobře [bléz]. Prosím napište
↑ tajemnaholka:
Pokud se to týká Pascala tak ano. Pokud by se to týkalo angličana, vyslovuje se to [blejz]
podívej se sem