Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Zdravím,
do teď jsem při používání programu Mathematica vždy postupoval tak, že co jsem zrovna potřeboval, to jsem si našel v nápovědě. Ale stále mnoho základních věcí neznám a chtěl bych se je pořádně naučit. Proto bych se na vás chtěl obrátit, jestli neznáte nějakou dobrou knihu o Mathematice, z které bych si mohl doplnit základy.
Našel jsem zdarma ke stažení v pdf The Mathematica Book od Stephena Wolframa, máte s tou knihou někdo zkušenosti? Dá se to souvisle číst nebo je to spíš jako manuál, který je vhodné mít pořád po ruce?

Marian mi kdysi dával tento odkaz: http://www.wolfram.com/learningcenter/t … ollection/
Jinak mám akorát "Getting started with Mathematica 5.2", ale to máš jistě taky (bylo to v krabici).
↑ BrozekP:↑ Kondr:
V poslední době jsem objevil knihu, kde je vysvětlena práce jak s Mathematica, tak i s Maple. Patrně docela dobře, protože má 500 stran. Viděl jsem ji poprvé včera. Bohužel link na stažení nebudu moci uvést patrně v této diskuzi. V případě zájmu to můžeme vyřešit přes mail. Uvádím zde pouze stručný popis obsahu.
=============================================
Inna K. Shingareva, Carlos Lizárraga-Celaya, "Maple and Mathematica: A Problem Solving Approach for Mathematics"
Springer | 2009 | ISBN: 3211994319 | 483 pages | PDF | 2,4 MB
This book compares the two computer algebra programs, Maple and Mathematica used by students, mathematicians, scientists, and engineers.
Structured by presenting both systems in parallel, Mathematica’s users can learn Maple quickly by finding the Maple equivalent to Mathematica functions, and vice versa.
This student reference handbook consists of core material for incorporating Maple and Mathematica as a working tool into different undergraduate mathematical courses (algebra, geometry, calculus, complex functions, special functions, integral transforms, mathematical equations).
Part I describes the foundations of Maple and Mathematica (with equivalent problems and solutions). Part II describes Mathematics with Maple and Mathematica by using equivalent problems.
=============================================
další info ...

↑ Kondr:
Díky za ten odkaz, to je ještě rozsáhlejší zdroj než kniha The Mathematica Book a už ta sama má 1486 stran :-). "Getting started with Mathematica 5.2" nemám, mám Mathematicu od fakulty a krabici mi k tomu nedali :-). Co jsem našel na internetu nějaké Getting started, tak toho tam ale většinou moc nebylo.
↑ Marian:
Díky, knihu jsem si našel.
↑ halogan:
Díky moc, vůbec jsem doteď nevěděl, jak rozsáhlé elektronické zdroje mám díky univerzitě k dispozici. Pro ostatní z UK: Elektronické informační zdroje UK.