Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím mám takový zvláštní dotaz,mám příklad určete doplněk množiny 
tak je jasné že to jsou všechna realná čísla kromě těch v množině a jsou to dva intervaly :
Moje otázka je proč se výsledek musí zapsat jako sjednoceni tehle dvou intervalu
P.S nevíte někdo co je stim texem že to nefunguje ?

↑ Alivendes:
máš tam obráceně lomítka 
↑ Alivendes:
Mě TEX funguje (máš špatně lomítka)
A k tomu způsobu. Jak jinak bys to chtěl udělat?

Zde jsem nahrala několik stranek s příklady má to být podklad k procvičení k maturitě tak doufám, že ti to k něčemu bude.
http://share-rapid.com/stahuj/556453/mnoziny.rar případně tady (nevim jestli to první není placené) http://www.ulozto.cz/3212669/mnoziny.rar
Prosím co nejrychleji o pomoc jsem v polovině jednoho příkladu, ale nevím jak dál....Studenti měli skládat tři obtížné zkoušky.Ze 124 studentů složilo jen první zkoušku 22, první a druhou zkoušku složilo 28 studentů, druhou a třetí složilo 52 studentů, jen druhou zkoušku složilo 12 studentů, první nebo třetí složilo 96 studentů, všechny zkoušky složilo 20 studentů, 30 studentů nesložilo ani první ani druhou zkoušku. Kolik studentů nesložilo žádnou zkoušku? Děkuji za rychlou odpověď

↑ marnes:
Velký obdélník, v něm tři kružnice se vzájemnými průniky
a - jen první
b - jen druhý
c - jen třetí
d - jen první a třetí
e - jen první a druhý
f - jen druhý a třetí
g - všecny tři
h - žádný
124 studentů a+b+c+d+e+f+g+h=124
jen první zkoušku 22 a=22