Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

• Hlavní strana
  • » Fyzika
  • » Resalovo zrychlení a gyroskopický moment u současných rotací (TOTO TÉMA JE VYŘEŠENÉ)

#1 05. 12. 2009 17:57

jakub.gongol
Zelenáč
Reputace:   

Resalovo zrychlení a gyroskopický moment u současných rotací

Ahoj ...Potreboval bych nak osvetlit problem gyroskopickeho momentu aresalova zrychleni...Na googlu jsem hledal ale zadne povzbuzujici vysvetleni jsem nenasel...Potreboval bych vedet co to resalovo zrychleni je a co je to gyroskopicky moment (chapu to spravne ze gyroskopicky moment je projevem resalova zrychleni.) A dale bych potreboval vedet jak navrhnout soustavu, ktera ma gyroskopiicky moment a CORIOLISOVU SILU nolovou nebo naopak maximalni.......Diyk moc kluci a (divky)

#2 05. 12. 2009 18:30

DeZie

Re: Resalovo zrychlení a gyroskopický moment u současných rotací

Třeba pomůže:

http://www.umt.fme.vutbr.cz/~pkrejci/op … ola_4.html  (je to nakonci)

#3 05. 12. 2009 19:13

jakub.gongol
Zelenáč
Reputace:   

Re: Resalovo zrychlení a gyroskopický moment u současných rotací

jj diky...me spis ale zajimalo jestli by nekdo nebyl schopen mi vysvetli..."proc se to deje", nak si to zkratka v praxi nedokazu predstavit...Jestli by mi nekdo nebyl schopny uvest naky priklad ktery znam z kazdodenni praxe

• Hlavní strana
  • » Fyzika
  • » Resalovo zrychlení a gyroskopický moment u současných rotací (TOTO TÉMA JE VYŘEŠENÉ)

Zápatí