Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj,
máme zadanou seminární práci na průběh funkce, kterou jsem vypracovala, ale chtěla bych požádat někoho o kontrolu. Díky
↑ Tychi: Ještě mi chybí výpočet funkčních hodnot ve význačných bodech. Co si pod tím mám v mém případě představit a jak to mám vypočítat. Díky
↑ plisna: pokud jsem je neměla vypočítat tak nejsou.
↑ sovickamartina: pises "Ještě mi chybí výpočet funkčních hodnot ve význačných bodech." takze jeste jednou: mas zadane body, ve kterych mas vypocitat funkcni hodnotu?
Vyznacne body sa obvykle myslia bod, kde pretina graf osu y, f(0), body extremov, inflexne body. Teda v tvojom pripade asi iba f(0).
A este mala poznamka k monotonii. Nepisal by som, ze funkcia je rastuca na zjednoteni intervalov, ale ze je rastuca na jednom intervale a na druhom. V tom jednom bode je funkcia roztrhnuta.
↑ plisna: nemám. Brala jsem to podle postupu, podle kterého to máme počítat.
↑ sovickamartina: tvoje funkce je na "vyznacne" body, ktere popisoval ↑ u_peg: celkem chuda, takze opravdu snad jen hodnotu f(0) a pripadne tedy spocitat limity pro x jdoci do
, co me tak napada
↑ plisna: Díky, dopočítám to a mám ještě něco opravit?