Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ Honza Matika:
Víš mi máme školu, ale neprobírají to tam s námi, jen nám řeknou co si máme nastudovat a tim končej. Chodim do práce, přitom večerně studuji a můžu ti říci, že mi to není příjemné o nic více než tobě, ale nějak to zvládnout musim. Proto mám tolik otázek ;-). Takže se nelzob, že se tak ptám, ale za každou radu od tebe (vás) jsem opravdu vděčen. ;-) Dax
Zdravím,
troufám si říci, že to takhle ↑↑ Honza Matika: nemyslel, když psal: "vy nemáte školu?" Myslím si, že pouze poukazoval na to, že už je celkem pozdě a že za 4 hodiny vstává a proto jde už spát..
jinak - rozhodně se neboj zeptat.. pokud to bude smysluplný dotaz, na který lze položit odpověď, pak se tu určitě, věřím, najde někdo, kdo na dotaz odpoví ;)
mno nic, taky zítra vstávám do školy (ale trochu později), a tak jdu spát..
mějte se ;)
↑↑ Honza Matika:
Ahoj Honzo,
nechci přeskakovat, ale vysvětli mi prosimtě potrobněji ten příklad kde, řešíme 1/1+sin x + 1/1-sin x . Nedokážu si rozložit zlomky taky aby mi z toho vyšel společný zlomek jako tobě. Jsou mezi nimi vzthay, které já nevidím. Můžeš mi je rozepsat ) jednodušeji ) pokuď to jěště jde.. :-D
Dobře,
pošlu ti co jsem vytvořil a ukaž mi, kde v tom hledám takovou vědu...
http://forum.matweb.cz/upload/126141855 … %5B%5D.jpg

↑ Daxter: Zkuste to ještě jednout re-upnout, nebo to dejte na www.imageshack.us

↑ Daxter: Abych řekl pravdu, tak se v tom moc neorientuju. Pokusím se ještě jednou vysvětlit.
Máme výraz.
Nyní hledáme nejmenší společný jmenovatel který bude
, takže máme
Teď co jde ve jmenovateli to sečteme (odečteme) a dostáváme výraz
Nyní je ve jmenovateli vzorec
. Když ho nevidíte, nic se nedějě, můžete jmenovatele roznásobit
. Víme, že
z toho
Takže dostáváme zlomek 
Už jasné?
Ahoj,
takže příklad jsem si prošel, rozložil a pochopil. Ale ted tu mám jinýuž jsme ho tu na začátkutaké řešili ale nejde mi do hlavy jak ot v tom drhém kroku jde dál.
Příklad zní : 1/1+tgna druhoux + 1/ 1+cotg na druhou x. Došel jsem k druhému kroku kde jsem rozložil tg a cotg, ale zbývá mi tam to řešení.
Ahoj,
Je pozdě, ale já stále pracuji na zlomkách.. nevíte si někdo rady s tímto příkladem ? Rozpracoval jsem ho, ale nevím ak dál..
Příklad zní : sin x/1 + cos x + 1+ coc x/sinx
dostal jsem se ke : (sin x ) na druhou + ( 1+cosx ) na druhou/ (sin x ) (1 + cos x ) a dál si nejsem jistý = ( sin x) (sinx) * (1+ cos x)(1+ cos x) / 1 sinx sin x cos x
Nevim jestli jsem na to šel nejlíp, ale dšel jsem k tomuto :
sin na druhou x / 1- sin na druhou x / cos na druhou x - cos na druhou x / 1 + cos na druhou x - 1/cos na druhou x - 1
budu se muset naučit užsesyntaxem TeXu, musí to být pro tbe hrozný luštění..
↑ Honza Matika:
Přesně takto, jen tu jedničku jsem napsal špatně, je zvášť. Ale upravil jsem to a toto je správné znění