Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
ahoj, prosím o pomoc s přiřazovací metodou..
mam matici:
12 4 8 9 13 3
5 7 8 11 6 5
2 5 4 4 10 4
3 6 13 11 14 5
3 6 10 8 12 10
12 13 11 10 8 12
po řádkové a sloupcové úpravě dostanu matici
9 0 3 4 10 0
0 1 1 4 1 0
0 2 0 0 8 2
0 2 6 6 11 2
0 2 3 3 9 7
4 4 1 0 0 4
když si najdu nezávislé nuly a vyškrtám řádky a sloupečky, tak mam pouze 4 nez. 0 a jedna nula se mi vůbec neškrtne..
nevíte PROSÍM někdo co dělám špatně, nebo co s tím?:((( děkuji
↑ ggabca:
Zdravím,
předpokládám, že jsi upravila sloupce a řádky a provedla "první" vyškrtávání", v důsledku kterého se nepodařilo vyškrtnout všechno. Je to tak?
V studijním materiálu byste měli mít postup i pro takový případ - v takovém smyslu. (2. stranka). Případně sem umístí váš materiál (nebo jen odkaz), děkuji.
ahoj,
učili jsme se to řešit Madarskou metodou takže jsem si v té matici, co jsem sem napsala našla nezávislé nuly, ty jsou tam 4. Prof. říkal, že když je nula sama v řádku, ať škrtnem sloupec a naopak. vyškrtla jsem si tedy první sloupec a 1. . 3. a 6. řádek.. Tzn. že mi zůstala ve druhém řádku nevyškrtnutá nula, se kterou nevím co mám dělat
↑ ggabca:
zkoušela jsem zadání přepočítat ručně, ale přišlo mi to na moc kroku - proto jsem poslala výpočet strojům, nedaří se mi však zachovat celý vypočet. Pokud budeš potřebovat ověřit, je nutné doplnit sví zadání pomocí posledního tlačitka napravo od zeleného, v okně pro tabulku je potřeba zadat:
1
6
tvá tabulka zapsana do jednotlivých řádku, čísla v řádku se odděluji mezerou.
Pak projiždiš jednotlivé kroky pomoci šípky (třetí tlačítko nebo "druhé-zpět") a výsledek, každý krok je popsán (překladač Google jistě nezklame).
Doufám, že pomůže (ale ještě překontroluj, prosím, zadání - nějak se mi nezdá, pokud s metodou teprve začínate - nebo mate nějaký doporučený software?)
ahoj, tak už jsem to vyřešila..:) zadání je zde dobře a opravdu s tím začínáme. Děláme všechno ručně o softwarech nám nikdo nic neříkal (používat nemáme ). Pomocí kamarádů jsem dospěla k sedmi optimálním řešením..
my předmět matematika vůbec nemáme, máme matematické metody v ekonomii :)
Naše doporučená literatura je :
1. Získal, J., Havlíček, J.:Ekonomicko-matematické metody. Stzudijní texty pro DiS. PEF, ČZU v Praze, 2002.
2. Získal, J., Kosková, I.: Cvičení z metod operační analýzy. PEF, ČZU v Praze, 1995.
3. Nešetřilova, H., Šařecová, P.: Matematické metody pro statistiku a operační výzkum. PEF, ČZU v Praze, 2002.
4. Získal J., Švasta, J.: Lineární programování. Lineární optimalizačnáí modely. ČZU v Praze, PEF, 2006.
5. Kosková, I.: Distribuční úlohy I. PEF, ČZU v Praze, 2006.
6. Šubrt, T., Langrová, P.: Projektové řízení I,ČZU Praha 2004
ale jak jsem psala, tak nám bylo řečeno ať si jí nekupujem, takže žádnou z těchto knih nenám.
Jinak děkuju za ochotu a za pomoc!!
↑ ggabca:
Děkuji za informaci (nad problémem literatury a sofware budu uvažovat, do interperetací "7 optimálních řešení" už raděj nebudu ani zasahovat :-)
Stránky: 1