Matematické Fórum

1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 27. 12. 2009 23:47

marekjanu
Reputace:   

Kalkulačka

Dobrý den,
měl bych zájem si koupit nějakou velmi dobrou kalkulačku, neboli kapesní kalkulátor.

Jsem student VŠ, s matematikou se budu jistě ještě setkávat. Chci, aby to umělo kreslit grafy, pokud možno transformace, integrální počet a podobný věci, který by snad u lepších kalkulaček měly být samozřejmost.

Jsem ochoten utratit max. okolo 5000,-

Co říkáte na tyhle věci:

http://www.elektro-koscom.cz/casio-cp-3 … -i197.html
http://www.elektro-koscom.cz/casio-alge … -i199.html

?

Co chci při výběru zohlednit:
- nerad bych si koupil nějaký starý, vyběhnutý model
- jednoduché ovládání

• (téma jako vyřešené označil(a) Tychi)

#2 28. 12. 2009 09:37

Ivana
Reputace:   32 

Re: Kalkulačka

↑ marekjanu: .. To jsou věci , já študovala VŠ s logárem :-)

Jedna krát jedna je  " tisíckrát " jedna :-)

#3 28. 12. 2009 10:33

marekjanu
Reputace:   

↑ Ivana:

Ale tak člověk si chce prostě udělat radost a vzhledem k tou, že doposud jsem se bez kalkulačky také obešel, tak si myslím, že si něco zasloužím. Možná ti tu tvoji dobu studia i závidím.

#4 28. 12. 2009 12:51

Ivana
Reputace:   32 

↑ marekjanu:   :-)

Tu radost ti přeji , já zase vám studentům závidím ty studijní možnosti , které jsme neměli a kdy jsem sháněla skripta a knihy po celé Praze . Kdy bylo  v knihkupectví z  určitého oboru fyziky pět knih na celou Prahu. A to se stála na knihu, kterou si potřeboval,  dlouhá fronta a doufal si , že na tebe ještě kniha zbyde .
Asi každá doba má své.
Jen aby lidi byli na sebe hodní .
Proto ti tu radost přeji a přeji,  aby sis dobře vybral  :-)

Jedna krát jedna je  " tisíckrát " jedna :-)

#5 28. 12. 2009 13:23

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

Několik kontrolních otázek:

1) Budeš si s sebou do školy brát notebook?
2) Na co budeš kalkulačku používat? Na kontrolu výsledků, usnadnění výpočtů, ...?

#6 28. 12. 2009 13:38

FliegenderZirkus
Škola: RWTH Aachen
Reputace:   25 

Já si moc neumím představit, kdy bych takovou kalkulačku použil...různé přenosné počítače mi přijdou neporovnatelně výkonnější a přitom cenově srovnatelné. Dneska už PDAčka moc neletí, ale spolužák si asi před třemi lety koupil PDA cca za 3000 a nainstaloval si tam několik freeware matematických programů, které nabízejí vše co tyhle drahé kalkulačky a navíc na velkém barevném dotykovém displeji. (Taky na nich jde hrát Solitaire.) Kdybych nepotřeboval něco jó přenosného, tak bych určitě šel do nějakého malého notebooku s Maple nebo Mathematicou (spousta škol na ně má pro studenty legální licenci). Ale je to samozřejmě subjektivní :-)

#7 28. 12. 2009 19:12

marekjanu
Reputace:   

↑ halogan:

ad 1

kalkulačka je holt halkulačka, zatímco třeba při písemce je ntb často zakázaný, tak kalkulačka ne
další věc je, že netobook zabírá moc místa na stole a určitě se s ním budu všude tahat méně ochotněji než s kalkulačkou
potom bych si také kalkulačku chtěl brát do hospody, kde bych se s ní mohl chlubit (tohle prosím berte s rezervou, nechci tím říct, že jsem nějakej chlubílek, ale spíš ukázat, že malou krabičku si mohu vzít všude tam, kam ntb ne)

ad 2

přiznávám, že kalkulačku s jejími funkcemi zdaleka nevyužiji na 100%, chci si ale prostě dopřát ten luxus mít mercedes a jezdit s ním na půl plynu..
při studiu (samostudiu) si potřebuji dost často něco ověřit nebo spočítat, nebo znázornit (nakreslit graf funkce)

#8 28. 12. 2009 19:47

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

Já nemám moc co soudit, jsem teprve u konce prvního semestru, ale:

1) My nemáme u písemek dovoleny ani kalkulačky, takže těžko říct. Pochybuju ale, že vám u písemky z průběhu funkce povolí grafické kalkulátory :-)

2) U samostudia mám u sebe počítač, který umí hezčí grafy než kalkulačka.

Tolik ode mne.

#9 03. 01. 2010 23:45 — Editoval Honza Matika (03. 01. 2010 23:46)

Jan Jícha
Veterán
Místo: Plzeň/Mnichov
Škola: ZČU - FST - KMM
Pozice: Safety Engineer
Reputace:   74 
Web

↑ FliegenderZirkus: Zdravím, chci se zeptat, kde by se daly sehnat tyhle aplikace.
Pokud možno na OS Symbian S60 5th. (Může být ale i  na Win 7 mobile)

Dík-

#10 03. 01. 2010 23:54

FliegenderZirkus

↑ Honza Matika:
To bohužel nevím, můžu akorát držet palce při hledání.

#11 04. 01. 2010 00:00

Jan Jícha
Veterán
Místo: Plzeň/Mnichov
Škola: ZČU - FST - KMM
Pozice: Safety Engineer
Reputace:   74 
Web

↑ FliegenderZirkus: Jo díky. Jestli to bylo myšleno tak, že jsem negoogloval, než jsem se zeptal tak odpovídám, že hledal.
Jsem helper na www.forum.nokiaforum.cz a právě ani tam nic takového neznají. A pokud na něco narazím, tak to není kompatibilní s S60 5th a v Jave je tovzdycky moc jednoduchy ...
I tak dík.

#12 04. 01. 2010 00:04

FliegenderZirkus

↑ Honza Matika:
Tak jsem to nemyslel :-). Není nad osobní doporučení...jenže já bohužel vážně nevím, viděl jsem to jen asi dvakrát přes rameno :-)

#13 04. 01. 2010 20:01

FliegenderZirkus

↑ Honza Matika:
Tak jsem se spolužáka zeptal a musím se omluvit za nepřesnou informaci-software je placený a ne zrovna levný :-(
http://www.spacetime.us

Zápatí