Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ivano, zdravim, hezke prazdniny na piskovisti :-) zaslouzis si to (tedy doufam, ze odpocivas :-)
presne tak jak rikas : druha odmocnina {ceho} a uvnitr \frac{16}{3}
\sqrt{\frac{16}{3}} pocet zavorek zleva a zprava musi byt stejny
A jeste rada - teda nevim, mozna, ze pouzivas - pokud nebudes psat do noveho prispevku ali jako citat nebo reaguj - tak muzes si nekonecne krat klikat na nahled a divat se, jak to dopadlo, az je to dokonale - pak odeslat. Melo by to fungovat i u noveho prispevku, ale neni - musime se poptat nekoho z nadrizenych :-)
No jo, ja jsem byla vedena Marianem, cimz ho take zdravim a dekuji za odborny dozor :-)
↑ Olin: Ten předchozí dotaz v jiném tématu jsem smazal, můžeme pokračovat tady.
Proč jsou ty tečky v exponentu?
\frac12 \dots
Sice se to dá obejít znaménkem nebo mezerou, ale stejně mi to přijde podivné.
\frac12\,\dots
\frac12 + \dots
↑ Lukee:
No co se dá dělat, asi nějaká chybka - jinde mi to nedělá. Ale aspoň mi došlo, že správně jsem tam před to ještě měl hodit znaménko.
Zdravim :-) budu tady v koutku si chvilku hrat - potrebuji zde umistit jedno zadani - jelikoz diskutujeme upravu s kolegou, pokud nekdo mate zajem take resit, tak urcite muzete, budu vdecna (ja jsem nedosla k zadnemu rozumnemu vysledku a mam nedobre tuseni, ze ani neni - online zdroje take nedavaji nic rozumneho - odhaduji na chybu v zadani)
↑ Ivana: Zde jsou přehledně všechny symboly, dával jsem tento link na forum už jednou, ale i tak se to myslím hodí ještě jednou: http://de.wikipedia.org/wiki/Hilfe:TeX# … Buchstaben
↑ Saturday:Děkuji.Už jsem si to dala do oblíbených položek. :-)
↑ Ivana:Ikdyž už to je v oblíbených položkách, pro jistotu jsem to doplnil i do zdejšího návodu na používání TeXu.