Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 23. 07. 2007 23:31

jiri.otevrel
Místo: Vyškov
Reputace:   
Web

Je to normalni?

Jak vidite je skoro pulnoc. Tak problem. Mam dovolenou z prace a uz tyden nedelam skoro nic jineho nez, ze studuji matematiku. Nejak me to chytlo. Nedelam to do skoly, protoze do skoly uz prece nechodim, ale STRASNE me to bavi. Uz ty cisla vidim vsude :) Ale cim dale se dostavam, tim lepsi to je. Mam dobry pocit. Poradte, muze byt nekdo zavisli na Matematice??? Nesmysl co? Ale jak jinak my chcete vysvetlit ze uz u toho studija sedim bezmala 70 hodin nonstop a tak me to bavi?

#2 23. 07. 2007 23:56

sneakfast
Reputace:   

Re: Je to normalni?

ja bych byl na matematice naprosto zavisly, ale musel bych na ni mit trochu vic talentu:) takhle me trochu odrazuje obtiznost s jakou do toho pronikam.. ale je pravda ze kdyz to cloveka chytne tak maloktera aktivita je tak uspokojujici:)

a hlavne je to konicek na cely zivot, nemusis se bat ze bys to nekdy zvladnul vsechno :p

#3 24. 07. 2007 00:09

jiri.otevrel
Místo: Vyškov
Reputace:   
Web

Presne o tom mluvim, vystihl jsi moje pocity dokonale. A co se tyce obtiznosti, cim vetsi tim lepsi. Vis, kdyz vyresim nejaky problem at uz v Matematice nebo v cemkoli jinem, mam z toho dobry pocit. Rad zesim problemy a hlavolamy. Proto me bavi sachy, sudoku, krizovky atd.

#4 24. 07. 2007 08:20

Lishaak
Veterán
Místo: Praha
Reputace:   
Web

Tak ja se priznam, ze mne matematika taky hodne bavi, bohuzel ale, panove, nejsem z tech, koho by tolik bavilo se ji ucit. Mne zase tolik nebavi matematiku se ucit, mne bavi ji pouzivat. Me by se tak nejvic libilo, kdyby mi tu matiku nekdo nalil do hlavy, tak, ze uz bych tomu rozumnel a mohl bych to potom k necemu zajimavemu vyuzit. Proto taky studuju informatiku a ne cistou matematiku. Skoda jiri, ze nejsi nekde na univerzite. Podle meho nazoru prave takovi lide, ktere bavi se matiku UCIT v ni dokazou velke veci. My ostatni, ktere bavi matematiku ZNAT dokazeme velke veci v informatice :-))

Nothing in the world that's worth having comes easy.
Always do what you are most afraid of.

Zápatí