Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ RePRO:
Tak počkej, to jste na cvičeních nic nedělali? Ve vedlejším vlákně hledáš spektrum a počítáš se skalárním součinem, takže tohle by už mělo být zažité. Máš aspoň tušení co se po tobě vlastně chce a kde začít?
Nevím co je to Def. Budeš muset napsat co tou zkratkou značíte.
↑ LukasM: Věř mi, že takhle mi moc nepomůžeš. V programování bych věděl, co je jádro... V základech lineární algebry netuším. Já do toho fakt moc nevidím. Zkus mi napsat výsledky a jak jsi na to přišel. ;-)
↑ RePRO: Není jádro v IT spíš pojem z HW než SW? ;-)
Pokud chceš přijít na to, jak se to počítá, z nějakého příkladu, tak se mrkni do svých poznámek z přednášek a cvičení. Tvé příspěvky z poslední doby bohužel něčemu napovídají a vůbec se není co divit, že ↑ LukasM: tě chce dotlačit alespoň k nějaké aktivitě.
↑ musixx: Umím plno věcí ve ZLA. Jenže ty věci na sebe nemají návaznosti moc. ;-)
Potřebuji prostě dodělat díry, které mi chybí, to je vše... Jednoduchej postup, návod a je to. ;-)
↑ RePRO:
Když chci řešit nějakou matematickou úlohu, ve které se vyskuje nějaký pro mne neznámý pojem, pak správnou cestou je
1) najít si definici tohoto pojmu (učebnice, skripta, poznámky z přednášky, web),
2) najít si podobným způsobem základní poznatky (věty) o příslušném pojmu (a v optimálním případě snažit se pochopit jejich důkazy -
tím se naučím pracovat s tou definicí a dalšími fakty).
Často už ten první krok mi napoví, jak mám začít, tak tomu je i u jádra matice.
Najdi si, co je to jádro matice, a pochopíš, co k jeho určení musíš udělat.
Hlavně se toho neboj, není to nic obtížného.