Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
začal jsem studovat na VŠ a mám problémy s řešením integrálů, chtěl bych se proto zeptat, zda někdo nezná nějakou šikovnou sbírku úloh. Potřeboval bych pokud možno takovou, kde by byly příklady řešeny, nebo by bylo aspoň vysvětleno jejich řešení. Mě jsou totiž principy jednotlivých metod řešení (per partes, substituce ...) jasné, ale nedaří se mi je vhodne aplikovat. Proto by se mi hodila cvičebnice kde byly jednotlivé kroky popsány....
Děkuji předem všem za radu.
↑ Maselman:
Ahoj. Sbírku řešených úloh sice neznám, ale můžu jen doporučit online nástroje MAW a Wolfram Alpha. S mnoha integrály umí velice slušně pomoct a ukážou i (většinou použitelný) postup.
↑ Maselman: ja jsem kdysi narazil v antikvariatu na knihu "Sbirka resenych prikladu z vyssi matematiky", autorem je Antonin Hlavacek, rok vydani 1965. tato sbirka obsahuje velke mnozstvi kompletne resenych prikladu na analytickou geometrii, limity, derivace, integraly a diferencialni rce (temer 700 stranek) - pokud mas moznost, zkus ji pohledat v knihovnach ci antikvariatech, mohla by ti pomoci