Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Potřeboval bych pomoct s příkladem snažil jsem se něco podobného najít ve skriptech, ale nic jsem nenašel tak kdyby si na mě někdo našel chvilku a trochu mi to osvětlil byl bych moc rád.
Je dána úloha
a,Mám zjistit jaký fyzikální problém popisuje, interpretovat rovnici i podmínky.
b,Naznačit její numerické řešení.
Omlouvám se za špatnou kvalitu obrázku snad to půjde přečíst.
ad a) takovych problemu je cela rada, ale zkusil bych, jestli to nahodou neni treba rovnice vedeni tepla, rovnice kmitani, Laplaceova rovnice, ....., tech zakladnich rovnic matematicke fyziky neni moc.
pokud to bude kmitani tak se kouknout kolik mam prostorovych promennych, abych videl, jestli kmita treba struna nebo membrana.
a pokud by to bylo treba to kmitani, tak treba posledni podminka by mohla znamenat treba to, ze k rozkmitani doslo tak, ze se objekt vychylil z rovnovazne polohy a pustil (derivace podle casu - rychlost - je na zacatku nulova, takze to neni treba uder palickou)
tak to jsem jenom naznacil ....