Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Maťo zavesil na vianočný stromček päťcípu hviezdu. Zaujímalo ho, aký je súčet
veľkostí uhlov pri vrcholoch tejto hviezdy(viď obrázok). Netrvalo dlho a prišiel na to.
Prídete na to aj vy? Aký je súčet veľkostí uhlov pri vrcholoch ľubovoľnej pätcípej
hviezdy? prosim pomoc
Chtěla jsi snad říct: už jsem poslala to, co jste mi vyřešili tady? http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=13145
práve som chcel sem hodiť výpočet, ale vzhľadom na link od oo len poradím zameraj sa na súčet uhlov v trojuholníkoch nad menším päťuholníkom
a využi fakt,že v paťuholníku je súčet uhlov 3pi
ať už jsou Tvé záměry s poskytnutým řešením jakékoliv, zásadně překračuješ svými dotazy (tedy těmito inkriminovanými příklady) Pravidla, konkrétně bod 6.:
6. Neposílat problémy, které jsou aktuálními úlohami v soutěžích (Matematická Olympiáda apod.).
(neboť ve zdroji, který uvedl kolega ↑ oo:, je jasně uvedeno, že:
Termín odoslania 3. série je 26.1.2010.
)
takže asi tak..
↑ lubicas:ak narážaš na môj rank tak je to od počtu príspevkov nie od vedomostí
↑ lubicas:
kvůli tomu, že nejsi "einstein" Ti přeci nikdo nespílá.. jen prostě neodešleš výsledky k těm úlohám, které nezvládneš.. (alespoň jak jsem pochopil ze stránek zadavatele, můžeš poslat éně než všechny úlohy..). A pokud Tě zajímá správné řešení, na jejich stránkách píší, že jej zašlou z5 spolu se Tvým (opraveným) řešením..
edit:
k tomu ptaní se na výsledky - stále bych to viděl na porušování 6. bodu pravidel fóra..