Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím, přišel jsme pro doplnění teorie ohledně generování úseček pomocí DDA, většinou jsem našel jak to platí pro m<1 a m>1, ale jak takový algoritmus bude fungovat v případě m<-1, -1<m<0, 0<m<1, m<-1, -1<m<0, 0<m<1 ?? MAtika není moc pro mě a nějak nedovedu ze znalosti posunu pro m<1 a m>1 rozeznat logicky, která osa bude řídící. Děkuji, dneska se učím na zítřejší zkoušku ze základů poč grafiky, takže těch dotazů dnes vznikne určitě více :D
Tohle patří spíš do sekce Programování. Jako m asi značíš směrnici oné přímky. Ano, přírustek 1 se bere buď na x nebo na y podle toho, co "roste" pomaleji (aby ve výsledku nebyla nakreslená úsečka roztržená). Viz třeba zde.
Omlouvám se, jestli jsem špatně příspěvek zařadil, myslel jsem, že když se dda algoritmus počítá podle parametrického vyjádření přímky a pak se řídí kružnicovým tvarem, že to můžu použít jako dotaz zde, ale už jsem to pochopil, přijdu s něčím více matematickým ;)
Stránky: 1