Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, chcela by som si overit spravnost mojho postupu...pretoze dany integral asi nespravne zadavam do WolframAlpha neukazuje mi postup riesenia....a chcem sa opytat, ze ak som postupovala spravne, ci dalsi krok v pripade prveho integralu bude Ostrogradskeho vzorec...aby som nepocitala zbytocne. Dakujem
↑ suzyzuzik:Obrázek není napravo viditelný.Pošli zadání znovu!Stenly
↑ suzyzuzik:Tedy problém,který chceš cyřešit podle mého mínění je v integrálech ,které potřebuješ spočítat v posledním řádku v mezích od 0 do 2*pí Ano?
↑ suzyzuzik:
Zdravím, v samotném postupu problém nevidím - "dointegrování" prosím zkontroluj tady
integral
vede na substituci tg u=t.
Omlouvám se, více času nemám, za ton předchozích příspěvků také omluva.
↑ suzyzuzik:Už na začátku máš chybu v derivaci t*sin(t),protože derivuješ podle součinu a ne jak máš ty.Derivace t*sint=1*sint+t*cost!Na to si zapoměla.tak to oprav,pokud se ti bude chtít a výsledek ti již spočítám!Stenly
↑ stenly:
ano je to tak, ten druhy integral mi je jasny, to je podla vzorca, ale v tom prvom som chcela pouzit Ostrogradskeho...len neviem ci je to spravna volba...
↑ jelena:
neviem, ci mi to uz nemysli, ale mohli by ste mi objasnit, preco prave tato substitucia...myslim ze s takym niecim som sa este nestretla....
↑ suzyzuzik:
omluva - derivaci jsem přehledla, děkuji za opravu. t je promenná. Výsledek tedy bude odlišný - jak již potvrzuješ.
mimo tento příklad - u prvního bych Ostrograd., nepoužila, neboť není násobný (ale opravdu teď už nemám víc času, děkuji).
Stránky: 1