Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den,
chtěl bych poprosit někoho o radu.
Když mám zadáno: minimální kód stromu a obrázek s grafem stromu => mám porovnat izomorfismus mezi nimi. Tak jak se má postupovat?
Mám si zjistit minimální kód toho stromu na obrázku a porovnat s se zadaným minimálním kódem?
Nebo nakreslit strom se zadným minimálním kódem a porovnat s obrázkem? Ale nevím jak se zpětně kreslí strom když znám minimální kód.
Předem dík za odpověď.

http://www.fi.muni.cz/~hlineny/Vyuka/GT … ect--4.pdf , algoritmus 4.12 -- podle něj sestav kód k obrázku a porovnej kódy.
↑ pawell:Ono to na písemce ;-) šlo řešit oběma způsoby. To, co zmiňuje Kondr, je nejjednodušší a samozřejmě preferovaný postup. Mimochodem odkaz vede na skripta, která používáme v DiM taky, tak stačilo nalistovat v literatuře, která je uvedená v sylabu na webu našeho předmětu.
Druhý zmíněny způsob řešení (nejprve nakreslit a pak porovnávat obrázky) vyžaduje, abychom podle definice isomorfismu našli isomorfismus, označený třeba f. To znamená, že v každém obrázku se pojmenují vrcholy, popíše se bijekce, která vrcholy jednoho stromu převede na vrcholy druhého stromu a ověří se hlavní vlastnost isomorfismu (zobrazení f) a sice že zachovává sousednost.
Konzultační hodiny mám v pondělí a ve čtvrtek (pokud není zkouška).
Stránky: 1