Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
ahoj všichni,
mam na Vás moc velkou prosbu, nedavno sem měl zkoušku a trochu sem u ní vyhořel. Mam zde pár věcí u kterých ani nevim o co go co bych zde měl dělat. Můžete mi to prosím nějak vysvětlit a poradit jak se to počítá, v nejlepším případě i vypočítat a já bych se ztoho pak učil na opravnej, nerad bych z toho předmětu vylít. Mnohokrát děkuju
↑ halogan: nevim jak bych to do toho grafu zaznamenal, víme jen že u té 1) bych zadal na y body -2 a 3 a přes nulu to spojil jinak bohužel mi zbytek neni jasný jak bych ho počítal ani zaznamenával.

↑ Kosa10:
No a hned v prvním kroku by byla chyba. Ty víš jakých hodnot tam ta funkce nabývá, ale to, že je spojitá, neznamená, že to jsou jen rovné čáry. To jen říká, že není nikde přerušena.
Nakresli si ty limity v nekonečnech a využij své znalosti vlivu první a druhé derivace na graf funkce.
a když tam mam f(2) = f(3) = 0, tak k čemu mi tam složí ta 0???
o první a druhý derivaci vim akorát jak se počítá, ale jak jí zaznamenat v grafu nevim vubec nic a to co je v příkladech už vubec, to samí se týče i těch limit. Zkoušim hledat nějaký odkazy na internetu kde by bylo nějaký vysvětlení, nevíte prosim o nějakém? Děkuji

f(2) = 0
f(3) = 0
To znamená, že pro x = 2 a x = 3 bude funkční hodnota 0. Tzn. ten graf tam bude procházet (nebo se dotýkat) osy x.
Co značí první a druhá derivace si někde najdi (nejlépe skripta), budeš to potřebovat. Limita je také dost potřeba.
↑ Kosa10:
zde je výběr materiálů,v odkazech od kolegy adamo je hodně vyšetřených funkcí. Jinak nebudu rušit ve výkladu, pozdrav :-)
↑ halogan: dnes už bych toho moc nezvladla - snad jen nějaký místní úklid. Navrhuji kolegovi dat do rukou knihy a zítra se uvidí - do rana musí vědet jak se zakreslí bod dle souřadnic a jak se používá derivace (první i druhá) pro vyšetření průběhu funkce.
Čeká mě den plný úklidu, 2 matematiky (nenáročné) a já bych chtěla do práce (o čtení ani nemluvím). Pohodový víkend a zdar elitní jednotce ve výcviku :-)