Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
ahoj všichni,
mam na Vás moc velkou prosbu, nedavno sem měl zkoušku a trochu sem u ní vyhořel. Mam zde pár věcí u kterých ani nevim o co go co bych zde měl dělat. Můžete mi to prosím nějak vysvětlit a poradit jak se to počítá, v nejlepším případě i vypočítat a já bych se ztoho pak učil na opravnej, nerad bych z toho předmětu vylít. Mnohokrát děkuju
A fakt nepoznate ani tu spojitost nebo funkcni hodnotu ve trojce?
A petka nema hlavu ani patu ...
↑ kaja(z_hajovny): nejsem si jistý v tom co mám určit, tu spojitost bych řekl v bodech 3 a 6 a ten 3.příklad bych řekl v bodech 2 a 5 ale jinak nevim vubec nic a nejsem ani jistý zda to mam dobře.
Nenašel by se prosím někdo kdo by mi stim poradil, hledám to hrozně dlouho a našel jsem různý příklady, ale stejnak pořád nevim co stím mám vlastně dělat, jak na to. Nemohl by to někdo načrtnout na papír a hodit to sem, byl bych mu velmi vděčný už vážně nevim co mam hledat a zkouška je za rohem:-)
↑ Kosa10:
něco jsem zde načrtla - vyznaš se v barvičkách (5) dotaz - nevím, co je) (lepší úprava se mi nepovede - navíc svůj tvůrčí potenciál mám teď vložit do umyvání podlahy).
Popiš alespoň, jak jsem k takovým závěrům došla.
Děkuji kolegům za spravedlivou kritiku, pokud někdo bude mít odvahu to přeluštit.
Edit - mám špatně sestavenou funkci zleva má být (f(x)=g(x)=-2x+8)
↑ Kosa10:
funkce, aby byla diferencovatelná, musí být spojita a nesmí obsahovat žádné prudké změny - jak taková "šípka" v bodě x=4 a podobné hroty, uzly - viz definice hned v 1. odkazu, co jsem davala.
Zkus nakreslit, jak podle tebe bude vypadat diferencovatelná funkce po úpravě, jak navrhuješ (v bodě 6).
diferencovatelná funkce.
↑ Kosa10:
Já asi nerozumím (navíc nemám ani čas), snad někdo z kolegů, děkuji.
Pokud je funkce diferencovatelná v nějakém bodě, tak přes ten bod musíš projit "hladce" - tak jak jede auto v odkazu, žádný skok, žádná křižovatka, pořad jedeš po grafu. To nedokažeš ani ve 4, ani v 5, ani v 6. To dokážeš v bodě x=4,31 nebo v x=6,55 - zkus tam pojezdit prstem po grafu.
Ale fakt, bez teorie ani řidičák.