Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ spider-x01: Tak např.
4a / nakresli si graf funkce ( kontrolu můžeš provést např. zde : http://user.mendelu.cz/marik/maw/ )
...pak vypočítej limitu funkce a dostaneš asymptoty .
↑ spider-x01:
Zdravím, téměř všechno, co je potřeba pro řešení úloh "Laplace"
↑ Ivana:
Zdravím, Ivano,
to nebude tak úplně OK:
1) náš obdivuhodný Marian mi zakázal používat graf jako prostředek k nalezení čehokoliv (občas ten zákaz objedu, ale takové výčitky svědomí...),
2) kolega potřebuje vyšetřit jak svislé asymptoty (v bodech nespojitosti), tak i asymptoty se směrnici a na to použije náš oblibeny odkaz, ve kterém je vzorec na výpočet asymptot.
Pokud se něco nepodaří, tak se ozvé a nejlepe si založí samostatné téma pro každé zadání.
↑ Ivana:
Mně se grafy funkcí libí už takových 33 let, pokud jsem to dobře počítala - navíc táto funkce (ze zadání) při trošce pozornosti k definičnímu oboru se dá krásně upravit na součet "elementárních funkcí" a vykreslit ručně, pouze z chování těchto funkcí, žádné dosazování hodnot do tabulek. Ale kolegovi to asi neuznají - však on si nějak poradí z odkazů nebo se zeptá.
Hezký pozdrav, Ivano :-)
Děukji , zkusím to.