Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Milý Honzíku. Zkus substituci y=sin(x), která tě dovede na kvadratickou rovnici. A příště dávej otázky do správné sekce.
↑ Honzik:
Také jsem udivěna, proč substituce - takových zbytečných operací navíc:

dál už je jasné?
Kolega ale má pravdu, že v této sekci to nemá co dělat. Zdravím :-)
---
"Z vlastni zkusenosti vim, ze tento priklad by nevyresila vetsina studentu, kteri v soucasne dobe studuji matematiku na nektere z tuzemskych univerzit". (c)
↑ Tychi:
Zdravím,
kolega Honzik studuje jistý obor, ve kterém ovládání zásad optimalizace počtu operací je velmi důležité, je to tak, kolego? Úlohu bych zařadila do SŠ (kolega musixx to trochu přehnal, bych řekla).
Snad se na nás nezlobí - jelikož OT: nejvíce času mi zabere vyhledat v díle našeho Guru vhodný citát do sekce "Zajimavé úlohy". Děkuji autorovi citátu, Honzikovi za pochopení a váženému Moderátorovi za přesun.
↑ jelena:Jsem autorem dotazu zmatena, na jadné straně maticová rovnice, na druhé toto v sekci základní školy, kam to bylo přesunuto ze sekce zájímavých úloh, či odkud. Takže jsem jen vysvětlila, jak byla myšlena ta substituce a už raději mizím večeřet(o: A taky zdravím..
:))) Omlouvám se, zprvu jsem nevedel kam prispevek zaradit, po odeslani jsem si to uvedomil.. nicmene dekuji za reakce a rozesmati..
alespon se mi lepe pocita, kdyz u sebe nikoho nemam, kdo by s priklady pomohl, krome vas....
↑ Tychi:
mohl bych poprosit jeste kousek pokracovani, nejak v tom stale hledam.:/
↑ Tychi: nestraš kolegu :-)
v této úpravě máme součinový tvar, který je nulový, pokud alespoň jedna ze závorek nulová:
,
odsud:
nebo
+ jednotkova kruznice.