Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
prosím moc o radu, jak pracovat s programem:http://user.mendelu.cz/marik/maw/index.php?lang=cs&form=prubeh
nedokážu tam zadat tuto fci:(ln*((2+x-(x ^2))/2))
někde v tom je chyba a já nemůžu přijít, kde..
jinak to je presne: ln* (2+x-x^2)/2
moc moc díky..
↑ ajdakls:
Snáď pomôžu moje predchádzajúce výlevy.
↑ ajdakls:
V tom případě někomu ujelo pero když psal zadání, protože tohle je opravdu nesmysl:-)
A pro znak ^ já používám anglickou klávesnici, ale jinak pro to je ASCI kód 94. (Takže kombinace Alt+94)
Odmocninu v TeXu nebo sqrt. Jinak se značka pro odmocnicu někomu nemusí zobrazit.
↑ lukaszh:
ten odkaz s tím nema nic společného ne?
↑ ajdakls:
Ano, jak už Wotton celkem jasně napsal, blbost to je. A ten odkaz od kolegy ↑ lukaszh:e s tím má společného strašně moc - je potřeba si především ujasnit co je to funkční předpis. Pokud bys v tom měla jasno, viděla bys nesmyslnost toho násobení.
↑ ajdakls:
jaký figl na mocninu? - nerozumím, děkuji za upřesnění. Pro slušný zápis srozumitelný pro stroj by mělo postačit dodržení takových pravidel (ale stroj má snahu - pomocí tlačítka Preview).
-----
1. uzávorkuj, 2. uzávorkuj, 3. uzávorkuj, 4. uzávorkuj...10. uzávorkuj (10*(c)) (je to v pořádku, ještě umím do 10)
↑ ajdakls:stříšku píšu jako "pravý alt+3". Vyskočí sice dvě, ale jednu vždycky umáznu(o:

↑ Tychi:
Já ji zase píšu alt+6 a vyskočí jen jedna :-) (mám českou qwerty klávesnici).
↑ Stýv:Ano mačkám dvakrát. Nějak jsem si na to zvykla a nedokážu se přenučit, že pak stačí zmáčknout příslušnou číslici a stříška se objeví až s ní. Já ji prostě chci vidět hned(o:
↑ BrozekP:Já mám českou qwertz klávesnici a ta mi dává s šestkou tohle ˛
↑ jelena:Třeba kolegyňka stříšku jen odněkud kopírovala a chtěla rychlejší a vždy použitelný způsob jejího psaní.
Hlavně že je vyřešeno a všem se nám ta stříška píše, jak jsme zvyklí.
↑ Tychi:síce ot,ale ak je to vo windows 7 (možnože aj v iných windows) tak problém s naskočením striešky až po zadaní ďalšieho znaku robí anglické medzinárodné rozloženie keď sa to prepne na americké alebo slovenskú či českú klávesnicu tak tento problém nie je
edit tak celkovo medzinárodné rozloženie nie len pri en klávesnici aj pri českej medzinárodnej je to tak
Stránky: 1