Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Mám vytvořit program v pascalu na porovnání 4 čísel pomocí cyklu s pevným počtem opakování(FOR). Jenže podle mě si z nás učitelka dělá srandu, protože takový program nelze napsat pomocí FOR ale buď podmínkami(složité) nebo CASE.díky za pomoc
Já si zase spíš dokážu představit, jak bych to dělal tím cyklem. Můžeš prosímtě přesně popsat, co má být vstupem a co výstupem programu?

↑ Toni:
čísla x[1], ..., x[n]
nejvetsi=x[1]
for i=2 to n do
nejvetsi=VetsiZCisel(nejvetsi,x[i])
vypis(nejvetsi)
↑ BrozekP:děkuji za rychlou reakci, ale nevím co znamenají hranatý závorky v tom kódu?a to největší číslo na určit program a ne Aby ho zadal užívatel

↑ Toni: Jenom překlep: chtěl jsi napsat děkuji za rychlou reakci, ale nevím co znamenají a napsal jsi co sakra znamenají. Příležitostně oprav.
K věci: jde to i bez pole.
nove,nejvetsi,i:integer; for i=1 to 4 do begin readln(nove); if(i=1) or (nove>nejvetsi) then nejvetsi:=nove; end; writeln(nejvetsi);
Stránky: 1