Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 21. 02. 2010 14:42

Torpy
Reputace:   

reakce na napsaná slova v pascalu

Zdravím,
mohl by mi prosím někdo poradit?

V rámci jednoho programu se mi vyskytl tento problém -
mám určených cca 6 slov, které mi spouští různé procedury, jedno slovo ukončuje program.
A potřebuji aby bylo možno slova zadávat opakovaně, aby se program po zadání jednoho slova a spuštění jedné procedury nezastavil,ale aby bylo možné napsat další slovo které mi spustí další proceduru,... atd až do napsání slova které ukončí program.

Zkoušel jsem to cyklem repeat, kde jsem jako ukončovací podmínku dal právě dokud přečtené slovo není to dané slovo a  na začátek cyklu jsem pomocí příkazu read načetl slovo, ale tady je problém, že tento postup funguje pouze jednou - program načte slovo, provede příslušnou proceduru a pak se  zastaví a to slovo, které by se mělo na začátku cyklu načíst a posunulo by program dál (ať už provedením nějaké další procedury nebo ukončením programu), již nelze napsat.

Nevěděl by prosím někdo co s tím?
(programuji v pascalu)

Díky za radu.

• (téma jako vyřešené označil(a) Torpy)

#2 21. 02. 2010 20:34

Stýv
Vrchní cenzor
Reputace:   215 
Web

Re: reakce na napsaná slova v pascalu

zkus použít readln místo read, myslim, že je třeba přečíst vždycky i konec řádku (ale možná je to blbost, už sem z toho trochu vypadl)

#3 22. 02. 2010 00:03

Torpy
Reputace:   

Re: reakce na napsaná slova v pascalu

Tak jsem to zkusil s readln a funguje!

Díky moc!

Zápatí