Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, opravdu jsem nechtěl svůj první příspěvek zasílat v tomto duchu zoufalství, ale dostal jsem prostě domácí ukol, tyto dva příklady. A za boha se nemohu dopracovat k výsledkům.
Rada k tomuto příkladu byla - substituce... S ní mám asi největší problém :-( :
Druhý příklad bez rady..
Chápu že mi to tu nikdo nespočítá celé, že bych se to měl naučit sám. Ale prostě tohle celkem hoří, na učení jsem měl bohužel úplně jiné předměty. Proto předem děkuji za jakékoliv rady.
↑ Hoffik:
Zdravím, děkuji za EDIT příspěvku, už jsem připravovala výchovnou řeč :-)
1. substituce x^2+1=t,
2. uvědomit si, že (sin(x))/(cos(x))=tg(x) a substituce tg(x)=t.
Stačí tak na úvod? Případně použití nástrojů z úvodního tématu VŠ. A příště prosím po jednom integrálu do tématu, děkuji.
↑ Chrpa:, ↑ Chrpa: děkuji velmi za pomoc pro kolegu.
Jen drobnost - do jednoho zápisu nedáváme různé promenné ani za předpokládu, že se to zkratí. Podobně doporučuji kolegyňce zde.
Ovšem doba značně pokročila vpřed - od zkoušky by za toto vyhodili za hodně starých časů na hodně dalekém Východě ("однако" bez překladu používám jako projev velkého údivu, rozhorčení až zklamání - tedy v posledním významu tohoto slova, v překladu je to "ale"). Teď ne, není žádný důvod.
Zdravím srdečně z krásně zasnežené Opavy :-)
Zdravím. Studuji gymnázium a mám zpočítat obsah lineární lomenné funkce. Nechce se mi počítat čtverečky na milimetrovém papíře a tak sem se rozhodl pro integrály, ale asi je to na mně moc velké sousto.
∫{(-2,7x+8)+(-1,3x+6,6)+(-0,8x+6,4)}dx
porsím o co nejrychlejší odpověď díky.
↑ mrjoser:
Zdravím,
založ si, prosím, nové téma. Funkce v zadání není lineárně lomená, ale 3 lineární za sebou.
Můžeš si to zakreslit a počítat jako obsahy vzniklých trojúhelníků. Nebo - počítat čtverečky je velmi zábavné a relaxační činnost.
Pokud jsi vložil dotaz do sekce VŠ, jistě jsi před vložením dotazu četl i úvodní téma sekce VŠ - když jsi se rozhodl pro integrálY.
V tomto tématu již, prosím, nepokračuji, označím za vyřešené.