Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj,
potřeboval bych poradit s počítáním těchto příkladů, předem moc děkuji
Př 1......
Ženu cestující letadlem postupně přepraví čtyři letecké společnosti. Pravděpodobnost, že se ztratí kufr první společnosti, je 1 %. Pravděpodobnost, že se ztratí kufr druhé společnosti, jsou 4 %. Pravděpodobnost, že se ztratí kufr třetí společnosti, jsou 3 %. Pravděpodobnost, že se ztratí kufr čtvrté společnosti, jsou 2 %.
a) Jaká je pravděpodobnost, že se kufr ztratí? (zaokrouhlete na 4 desetinná místa)
b) Když žena dorazila do cíle své cesty, zjistila, že kufr zmizel. Jaká je pravděpodobnost, že kufr ztratila 2. společnost? (zaokrouhlete na 4 desetinná místa
Př 2
Manžel nepřišel včas ze zaměstnání. Manželka ze zkušenosti ví, že s pravděpodobností 0,3 pracuje přesčas, s pravděpodobností 0,6 odpočívá v hospodě a s pravděpodobností 0,1 se zdržel z jiné příčiny. Pravděpodobnosti, že manžel bude nakonec ve 20 hodin doma jsou 0,9 (zdržel-li se kvůli práci přesčas), 0,2 (zdržel-li se kvůli hospodě) a 0,9 (zdržel-li se kvůli jiné příčině). Jaká je pravděpodobnost, že manžel nakonec ve 20 hod. doma bude? (Uveďte s přesností na 2 desetinná místa.)
Př 3...Nevytáhne-li se letadlu podvozek, kontrolka se rozbliká s pravděpodobností 0,999, s pravděpodobností 0,005 však signalizuje závadu, i když vše proběhlo v pořádku. K selhání podvozku dochází s pravděpodobností 0,002. Jaká je pravděpodobnost, že letadlo má problém s podvozkem, přestože kontrolka nebliká? (Uveďte zaokrouhleně na 4 desetinná místa.)
Vy zjevně budete spolužáci, že? :-) Na které instituci studujete?
Třetí příklad je velmi podobný tomu, který jsem kolegovi vysvětlovala nedávno.
A k prvnímu příkladu, alespoň a) jsi schopen spočítat? Jak?
Já se obávám, že to by právě na škodu bylo. Jestli jste u vás na EF JČU takoví všichni, zase jsem ztratila nějaké iluze o světě :-(
(pozn. zjevně jde o otázky z domácího testu v Moodle)
↑ claudia:
neztracej :-)
Kolega nechce, a... Pořád je dost kolegů, co mají zájem a své vlastní nápady. Tak?
Tady se s Tebou podělím o svou studii v oboru (jeden z nejlepších hudebních výběru tam mám) a jdu se podívat na sníh. Tedy pokud mi to dovoluji domovní řád Domova Veteránů, snad ano :-)
Tak čtení pravidel může být.
Tedy vem si jednu úlohu, založ si samostatné téma, přidej k tomu náhled na váš studijní materiál, projdi odkazy, co jsi dostal, pro úlohu 1) použij tlačítko Hledat, navrhni něco a okomentuj své návrhy.
Ale hlevně neber kolegyňce ↑ Claudii: iluze, že jeji pomoc (a velmi účinná) opravdu má smysl.
Děkuji.
↑ pavelek:
1a) je úloha na pravděpodobnost nezávislých jevů. Tedy nejjednodušší možná. Zkus prosím spočítat to a pak se podíváme na zbytek. Protože, dokud nepochopíš ani tohle, nemáš velkou šanci pochopit, jak se řeší ty složitější.