Matematické Fórum

Archiv diskusního fóra o matematice, 2006–2026

Toto je archiv Matematického Fóra. Fórum je dostupné jen ke čtení. Můžete se ale zaregistrovat na náš Discord server.

#1 05. 04. 2018 20:25

scissorhandedly
Zelenáč

Manažérska matematika UK BA alebo Finančná matematika na MFF v Prahe?

Dobrý deň. Rozhodujem sa medzi týmito dvoma odbormi a veľa informácií mi chýba, čo sa týka aj uplatnenia aj úrovni škôl. Študijné plány vyzerajú veľmi podobne, ten pražský akurát trocha obšírnejší. Ako Slovenke by mi viac vyhovovala Bratislava z hľadiska dostupnosti, ale pokiaľ by to v budúcnosti malo byť na úkor dobrého zamestnania, išla by som aj do Prahy. Pomohlo by mi, ak by niekto z vás dokázal porovnať tieto dva odbory, a ak ste už skončili, aké sú vaše pracovné možnosti. Ďakujem!

#2 06. 04. 2018 01:06

MichalAld
Moderátor
Reputace:   130 

Re: Manažérska matematika UK BA alebo Finančná matematika na MFF v Prahe?

"Nedávno" se někdo ptal téměř na totéž:  Manažerská matematika nebo...

Podle mě je to slovo "management" a jeho odvozeniny, jež se dnes vyskytují v názvech oborů snad všech univerzit, jen takovým magickým zaklínadlem, co má nalákat lidi, kteří by se jinak té škole vyhnuli velkým obloukem.

Nemyslím si, že by se člověk v kurzu "manažerské matematiky" dozvěděl něco moc navíc oprotí jiným kurzům dané školy, spíš to bude jen to samé v jednodušším a méně náročném podání.

A pak taky samozřejmě nechápu, co by měl takový "manažer" znát za matematiku, zvlášť aby to vystačilo na 5 let studia na univerzitě.

Archiv Matematického Fóra · stav k 30. 8. 2026 · 633 258 příspěvků v 108 818 tématech