Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 05. 04. 2018 20:25

scissorhandedly
Zelenáč

Manažérska matematika UK BA alebo Finančná matematika na MFF v Prahe?

Dobrý deň. Rozhodujem sa medzi týmito dvoma odbormi a veľa informácií mi chýba, čo sa týka aj uplatnenia aj úrovni škôl. Študijné plány vyzerajú veľmi podobne, ten pražský akurát trocha obšírnejší. Ako Slovenke by mi viac vyhovovala Bratislava z hľadiska dostupnosti, ale pokiaľ by to v budúcnosti malo byť na úkor dobrého zamestnania, išla by som aj do Prahy. Pomohlo by mi, ak by niekto z vás dokázal porovnať tieto dva odbory, a ak ste už skončili, aké sú vaše pracovné možnosti. Ďakujem!

#2 06. 04. 2018 01:06

MichalAld
Moderátor
Reputace:   130 

Re: Manažérska matematika UK BA alebo Finančná matematika na MFF v Prahe?

"Nedávno" se někdo ptal téměř na totéž:  Manažerská matematika nebo...

Podle mě je to slovo "management" a jeho odvozeniny, jež se dnes vyskytují v názvech oborů snad všech univerzit, jen takovým magickým zaklínadlem, co má nalákat lidi, kteří by se jinak té škole vyhnuli velkým obloukem.

Nemyslím si, že by se člověk v kurzu "manažerské matematiky" dozvěděl něco moc navíc oprotí jiným kurzům dané školy, spíš to bude jen to samé v jednodušším a méně náročném podání.

A pak taky samozřejmě nechápu, co by měl takový "manažer" znát za matematiku, zvlášť aby to vystačilo na 5 let studia na univerzitě.

Zápatí