Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ocelová nádrž s petrolejem má průměr d, výšku h a petrolej v ní při teplotě 10 °C dosahuje výšky v. Urči při jaké teplotě petroleje dojde k přetečení nádrže, je-li součinitel objemové roztažnosti petroleje βp = 9,6*10¯⁴K⁻1. Při jaké teplotě bude nádrž přetékat, zanedbáme-li objemovou roztažitost oceli?
d=8 m, h = 5 m, v = 4,8 m
Spočítal jsem akorát objem toho válce(cca 251m3) a kolik v něm bylo(cca 241m3 ).
Ale nevím jestli to je dobře a už vůbec nevím jak dál pokračovat.
Poradil by mi nekdo prosím byl bych moc rád kdyby to bylo ještě dneska. Děkuju předem.

↑ Dominik Vodička:
Hodnoty máš dobře. Znáš tedy i delta V a z delta t znáš teplotu počáteční a konečnou počítáš. Je to jedna rovnice o jedné neznámé
V je objem petroleje
↑ marnes:
No a me to vyslo 20( navyseni o 10stupnu ) stupnu coz znamena navyseni o 10m3??
Je to dobre prosim te.
Ocelová nádrž s petrolejem má průměr d, výšku h a petrolej v ní při teplotě 10 °C dosahuje výšky v. Urči při jaké teplotě petroleje dojde k přetečení nádrže, je-li součinitel objemové roztažnosti petroleje βp = 9,6*10¯⁴K⁻1. Při jaké teplotě bude nádrž přetékat, zanedbáme-li objemovou roztažitost oceli?
d=8 m, h = 5 m, v = 4,8 m
Spočítal jsem akorát objem toho válce (cca 251m3) a kolik v něm bylo(cca 241m3 ).A vyslo 20stupnu ( navyseni o 10stupnu ) coz znamena navyseni o 10m3??
Je to dobre prosim vas.
Ale nevím jestli to je dobře.
Poradil by mi nekdo prosím, byl bych moc rád kdyby to bylo ještě dneska. Děkuju předem.

↑ Dominik Vodička:mě vyšlo delta t=43,2, tudíž koncová teplota 53,2 stC
↑ marnes:
fakt jj hm tak to jo
tak aspon dik mno no aspon dekuju urcite protoze to mam asi teda spatne
a strasne moc dekuju ze tu je aspon nekdo kdo odpovi
DIK
↑ Ivana:
Jo je to tak prave.
Jinak bych to taky asi vedel po chvilce by me to napadlo.