Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 14. 08. 2008 17:31 — Editoval Dejvid (14. 08. 2008 17:39)

Dejvid
Zelenáč
Reputace:   

kde začít?

Ahoj všichni

předem děkuji za zento web. Je super. Mám ale problém proto i píši. Po dlouhé době, co jsem ze školy ( 5 let ). A o matematiku jsem ani nezavadil, jsem se přihlásil na universitu do Pardubic. Byl jsem přijat bez přijímacích zkoušek :), málo studentů, asi.
A celý prvák je matematika. A mám z toho celkem lufta  :(. Protože mám víc než značné mezery, ve středoškolské matematice. K té vysoké se snad dostanu a doufám že se i udržím. Tak se to snažím dohnat, akorát nevím kde bych měl začít ( já vím od začátku :) ) a pak i kam pokračovat aby to šlo tak nějak chronologicky za sebou, abych v tom neměl nepořádek.

Předem děkuji             Dejvid

A taky budu asi otravovat častějc tak se prosím nezlobte.

#2 14. 08. 2008 17:59

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: kde začít?

↑ Dejvid:

Zdravim a blahopreji k odvaze studovat VŠ :-)

Neupresnujes sice, zda je to kombinovane nebo denni studium (vse ma sve vyhody a nevyhody), ale rekla bych, ze trochu s tim i pocitaji, ze vas budou muset srovnat co do znalosti (minuly rok jsem mela moznost do materialu z Pardubic nahlízet, maji i sve opakovaci materialy pro oziveni stredni skoly).

Rozhodne doporucuji - procvicit si:
- upravy ciselnych a algebraickych vyrazu,
- vlastnosti zakladnich funkci (linearni, kvadraticke, mocninova, exponencialni, logaritmicka, goniometricka)
- reseni rovnic a nerovnic (linearni, kvadraticke, mocninova, exponencialni, logaritmicka, goniometricka).

Je uz hodne materialu na opakovani - treba:

http://moodle.vsb.cz/moodle/mod/resourc … php?id=230

Na foru jsou i dalsi dobre odkazy - doplnim pozdej, ted nemam, bohuzel, cas - zacina sezona pripravy na reparaty - tak uz musim nastoupit :-)

Hodne zdaru :-)

#3 14. 08. 2008 18:18

Dejvid
Zelenáč
Reputace:   

↑ jelena:

Díky moc. A je to kombinovaná forma studia. Tak jsem zvědavej jak to půjde skloubit se zaměstnáním.

A taky přeji hodně zdaru a ještě jednou díky.

#4 14. 08. 2008 20:21

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ Dejvid:

Ještě odkazy:

http://www.civ.cvut.cz/info/run1.php?did=518 - pěkná sbírka řešených a neřešených příkladů - stačí pouze okruhy, co jsem psala.

Oblibená sbírka Petakové (jsou to ale pouze zadání a výsledky) - odkaz od Mariana v tomto tematu: http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=236

----------
A pokud bys náhodou potřeboval chemii, tak se můžeš zeptat také tady - v Ostatním, na fyziku je samostatný oddíl, nepotřebuje reklamu, ale chemii musím trochu propagovat :-)

Zápatí