Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím,
kolega přes PM poprosil o pomoc (a také se ještě neorientuje se založením tématu) - tak jsem přešla do sekce SŠ a navrchu je nápis: "Založit nové téma", na který jsem klepla levým tlačítkem myši, napsala jsem název (stručně a jasně) a pomocí tlačítka TeX tento zápis:
Mohla bych používat i Editor LaTeXu napravo od okna zprávy.
K problému: zopakovala bych si základní postupy řešení exp. rovnic včetně práce s mocninami. Kolegovi jsem chtěla popřat úspěšné pokračování, ovšem vidím, že kolega Cheop již problém vyřešil, aniž by upozornil na pořádek v tématech, tak to zde jen nechám pro kolegu a popřeji další pohodlné užití fóra.

↑ jelena:
Tak já teda uklidím.
Řešení z původního tématu od Cheopa:
Cheop napsal(a):
↑↑ jano2468:
Substituce:
Vratka k substituci:
↑ janca361:
děkuji :-) Ty jsi to koště tedy byla vyzvednout, zbyla ještě nějaké?
Kolegovi Cheopovi děkuji za řešení - abych to upřesnila: nebudu se ani tak pozastavovat nad kompletním řešením (i když nějaká dohoda platí), ale kolega je nový, nemůže se zorientovat se zakládáním témat a od velmi zkušeného kolegy Cheopa se mu nedostane v tomto směru žádného doporučení.
Doufejme, že kolega Jano se zorientuje. Téma označím za vyřešené.
Stránky: 1