Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ kryštof:
a kam se poděje n=2;3;4 ?
Jak z toho zadání poznat, že mám dosadit n o právě takové hodnotě?

↑ Fredy.00:
protože když jste se učili o posloupnostech, tak vám bylo řečeno, že n odpovídá danému členu. Tzn, a5 znamená, že do předpisu za n dosadíme pětku

↑ Fredy.00:
Protože nevnímáš výklad v hodině, či nečteš význam tohoto zápisu, který říká, že členy posloupnosti vypočítáme předpisem
kde za n můžeme dosazovat čísla od jedničky ( dolní údaj) do nekonečna ( horní údaj)
↑ marnes:
V hodině usínám, mám problémy se spánkem. A je mi blbý vás tu otravovat, ale prostě nějak to zaflikovat musím.
Takže na místo n dosazuji číslo členu, který chci mít k dispozici. Jsou i jiné hodnoty, podle kterých dosazovvat to n? Může to n někdy znamenat i něco jiného, než požadovaný člen k výpočtu?

↑ Fredy.00:
Muselo by být výslovně dáno, zapsáno či určeno, jinak se řídíme podle toho, co jsem napsal
↑ Fredy.00:
Prosím, zde mám pár příkladů, a zajímá mě, zda jsou dobře - výsledky k nim nemám.,
Uploaded with ImageShack.us
↑ Fredy.00:
toto je nekorektne zadané všetko sa dá obhájiť,ale autor zadania zrejme chcel vidieť
resp.
↑ Fredy.00:tvoj "výsledok" vraví, že ide o konštantnú postupnosť a to ako vidíš nie je toto je len jeden z možných (veľmi pravdepodobne aj žiadaných) riešení zadania inak je možný akýkoľvek predpis tvaru
kde
čo sa týka "môjho" d) tak som si len všimol, že rozdiel susedných členov je 3 teda som to zobral ako aritmetickú postupnosť,ale dobré je hocičo čo spĺňa prvých 5 hodnôt
okrem toho tvoje "výsledky" konštantné v každom zadaní pričom konštantné má šancu byť len a)