Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Přesně tak. Funkce je nespojitá tam, kde neni definovaná. Takže přes tyto body daný interval jít nemůže.
↑ Vojda:
Přesně jak říká freedy.
PLUS nápověda:
↑ cris11:
Zdravím,
jak vyšel def. obor funkce (přesně - pro které x je
), mám dojem, že jsi opět zvolil intervaly, do kterých se dostávají "nepovolené" body. Je tak? Děkuji.
↑ cris11:
není za co, podrobný postup vyplyne z řešení této rovnice: 
Ve výsledku jsou 2 nepovolené hodnoty x a nebereme takové intervaly, ve kterých jsou nepovolené hodnoty. Jak vyšla rovnice? Děkuji.
Vojda napsal(a):
Tam nahoře u toho mého zadání tedy neoznačím akorát interval (-1,3), je to tak? ↑ jelena:
ne, tam nahoře intervalů k neoznačení je více. Můžete, prosím, s kolegy konečně dopočíst rovnici
pořádně ("definiční obor jsem si samozřejmě spočítal, vyšel mi 1 a 3," (c) - to ne.)
↑ jelena:
Takže stačí přes diskriminant zjistit kořeny -1 a 2 a v intervalech ve kterých se vyskytují kořeny se nezaškrtnou? Tak sem to zkusil a nevychází to, nevím které body zaškrtnout aby byla fce spojitá