Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 29. 05. 2009 20:53 — Editoval sami123 (29. 05. 2009 21:07)

sami123
Zelenáč
Reputace:   

pravděpodobnost-matematická statistika

http://forum.matweb.cz/upload/107-514-IMG_0002.jpg nevim si stim rady, když by měl někdo náladu tak prosim i spostupem

#2 29. 05. 2009 21:51

Alivendes
Reputace:   58 

Re: pravděpodobnost-matematická statistika

Rosetskou desku by to chtělo...

Volané číslo je imaginární. Otočte prosím telefon o 90 stupňů a zkuste to znovu.

#3 29. 05. 2009 22:07

Johny
Reputace:   

Doporučuji stahnout program statgraphics :), doufám že tady na foru nic neporušuji:D. Takové příklady jsem v něm počítal celý semestr:D.

#4 29. 05. 2009 22:14

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

↑ Alivendes:Převedeno do čitelné podoby ...

EDIT: NÁSLEDUJÍ BLUDY, NECHÁVÁM JE ZDE JEN KVŮLI ZACHOVÁNÍ KONTINUALITY DISKUSE

ad 1) transformujeme tak, že nejprve vše vydělíme 0.7  a pak snížíme střední hodnotu i zkoumanou hodnotu o 0.7. Našim úkolem je pak určit, jaká je pravděpodobnost, že veličina s normovaným normálním rozložením (tj. rozptylem 1 a střední hodnotou 0) nabývá menší hodnoty než 1. To najdeme v tabulkách ... (mělo by to být 0.84134)

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

#5 30. 05. 2009 12:31 — Editoval jelena (30. 05. 2009 20:32)

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ sami123:

Ovlivněnou náladou sobotního rana:

2. teorie a vzor příklad 10

3. testování hypotéz teorie a vzor 12.3.2 – nulová hypotéza: stredni hodnota je stejná (dieta nemá vliv), alternativní hypotéza – nejsou stejné (dieta má vliv).

Nebo:   
http://ucebnice.euromise.cz/index.php?c … mp;node=10
http://mathonline.fme.vutbr.cz/download … d_file=479

↑ Kondr:

V normálním rozdělení jsem si alespoň trochu věřila - už nebudu?? Transformace na N (0, 1) není prováděna tak, že "nejdřív X (v našem případě 1,4) snižime o 0,7 a vše podělime odmocninou z rozptylu"?

Tomu nerozumím (co je "vše", myslíš "42"?):

ad 1) transformujeme tak, že nejprve vše vydělíme 0.7  a pak snížíme střední hodnotu i zkoumanou hodnotu o 0.7

- teorie 24, vzor 25, tabulky

-------
OT: 1) na bedny jsem poslala syna - doufám, že není nějaké vekové omezení?  (já totiž žádné hry nehraji a bedny mám nejradej v realu). Zdravím :-)

Editace: opravila jsem čísla zadání (2, 3)

#6 30. 05. 2009 16:56

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

↑ jelena:Zdravím, původně jsem tu statistiku chtěl nechat na tobě, ale pak si říkám, že aspoň tu jedničku bych zvládnout mohl, a taklhle to dopadlo. Popletu si rozptyl se směrodatnou odchylkou a dojdu ke špatnému výsledku. Ještě že zkoušku ze statistiky mám až v úterý.
---
OT: Doufám, že to syna baví, ten vykřičník na konci mého podpisu nemá symbolizovat rozkaz ;-) O věkových omezeních nevím, naopak bych řekl, že pestrý populační vzorek může projektu pomoct.

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

#7 30. 05. 2009 18:47

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ Kondr:

Děkuji za důvěru, ale přece nebudu překážet v nácviku a přenechávám prostor :-)

Já už to mám odcvičeno - naše hodná dcera měla zkoušku ze statistiky v zimním semestru a dostala jsem ke kontrole snad celou sbírku, kterou ona vzorně propočitala. Výměnou za nějaký strašně potřebny designerský prográm jsem ještě počítala započtový příklad pro kolegu dcery (zkoušku mají). Jinak v tomto semestru dcera zvladla poslední vyřazovací zkoušku strojařů (Technickou mechaniku) a moc doufáme, že již nemůže být od strojářů vyřazena (vyřazením by jim hlavně moc utrpela estetická stranka VUT).

O výsledek Tvé úterní zkoušky vůbec nemám obavy, ale pro jistotu budu držet palce :-)

Zápatí