Matematické Fórum

1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 29. 05. 2009 20:53 — Editoval sami123 (29. 05. 2009 21:07)

sami123
Zelenáč
Reputace:   

pravděpodobnost-matematická statistika

http://forum.matweb.cz/upload/107-514-IMG_0002.jpg nevim si stim rady, když by měl někdo náladu tak prosim i spostupem

#2 29. 05. 2009 21:51

Alivendes
Reputace:   58 

Re: pravděpodobnost-matematická statistika

Rosetskou desku by to chtělo...

Volané číslo je imaginární. Otočte prosím telefon o 90 stupňů a zkuste to znovu.

#3 29. 05. 2009 22:07

Johny
Reputace:   

Doporučuji stahnout program statgraphics :), doufám že tady na foru nic neporušuji:D. Takové příklady jsem v něm počítal celý semestr:D.

#4 29. 05. 2009 22:14

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

↑ Alivendes:Převedeno do čitelné podoby ...

EDIT: NÁSLEDUJÍ BLUDY, NECHÁVÁM JE ZDE JEN KVŮLI ZACHOVÁNÍ KONTINUALITY DISKUSE

ad 1) transformujeme tak, že nejprve vše vydělíme 0.7  a pak snížíme střední hodnotu i zkoumanou hodnotu o 0.7. Našim úkolem je pak určit, jaká je pravděpodobnost, že veličina s normovaným normálním rozložením (tj. rozptylem 1 a střední hodnotou 0) nabývá menší hodnoty než 1. To najdeme v tabulkách ... (mělo by to být 0.84134)

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

#5 30. 05. 2009 12:31 — Editoval jelena (30. 05. 2009 20:32)

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ sami123:

Ovlivněnou náladou sobotního rana:

2. teorie a vzor příklad 10

3. testování hypotéz teorie a vzor 12.3.2 – nulová hypotéza: stredni hodnota je stejná (dieta nemá vliv), alternativní hypotéza – nejsou stejné (dieta má vliv).

Nebo:   
http://ucebnice.euromise.cz/index.php?c … mp;node=10
http://mathonline.fme.vutbr.cz/download … d_file=479

↑ Kondr:

V normálním rozdělení jsem si alespoň trochu věřila - už nebudu?? Transformace na N (0, 1) není prováděna tak, že "nejdřív X (v našem případě 1,4) snižime o 0,7 a vše podělime odmocninou z rozptylu"?

Tomu nerozumím (co je "vše", myslíš "42"?):

ad 1) transformujeme tak, že nejprve vše vydělíme 0.7  a pak snížíme střední hodnotu i zkoumanou hodnotu o 0.7

- teorie 24, vzor 25, tabulky

-------
OT: 1) na bedny jsem poslala syna - doufám, že není nějaké vekové omezení?  (já totiž žádné hry nehraji a bedny mám nejradej v realu). Zdravím :-)

Editace: opravila jsem čísla zadání (2, 3)

#6 30. 05. 2009 16:56

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

↑ jelena:Zdravím, původně jsem tu statistiku chtěl nechat na tobě, ale pak si říkám, že aspoň tu jedničku bych zvládnout mohl, a taklhle to dopadlo. Popletu si rozptyl se směrodatnou odchylkou a dojdu ke špatnému výsledku. Ještě že zkoušku ze statistiky mám až v úterý.
---
OT: Doufám, že to syna baví, ten vykřičník na konci mého podpisu nemá symbolizovat rozkaz ;-) O věkových omezeních nevím, naopak bych řekl, že pestrý populační vzorek může projektu pomoct.

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

#7 30. 05. 2009 18:47

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ Kondr:

Děkuji za důvěru, ale přece nebudu překážet v nácviku a přenechávám prostor :-)

Já už to mám odcvičeno - naše hodná dcera měla zkoušku ze statistiky v zimním semestru a dostala jsem ke kontrole snad celou sbírku, kterou ona vzorně propočitala. Výměnou za nějaký strašně potřebny designerský prográm jsem ještě počítala započtový příklad pro kolegu dcery (zkoušku mají). Jinak v tomto semestru dcera zvladla poslední vyřazovací zkoušku strojařů (Technickou mechaniku) a moc doufáme, že již nemůže být od strojářů vyřazena (vyřazením by jim hlavně moc utrpela estetická stranka VUT).

O výsledek Tvé úterní zkoušky vůbec nemám obavy, ale pro jistotu budu držet palce :-)

Zápatí