Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

↑ Alivendes:Převedeno do čitelné podoby ...
EDIT: NÁSLEDUJÍ BLUDY, NECHÁVÁM JE ZDE JEN KVŮLI ZACHOVÁNÍ KONTINUALITY DISKUSE
ad 1) transformujeme tak, že nejprve vše vydělíme 0.7 a pak snížíme střední hodnotu i zkoumanou hodnotu o 0.7. Našim úkolem je pak určit, jaká je pravděpodobnost, že veličina s normovaným normálním rozložením (tj. rozptylem 1 a střední hodnotou 0) nabývá menší hodnoty než 1. To najdeme v tabulkách ... (mělo by to být 0.84134)
↑ sami123:
Ovlivněnou náladou sobotního rana:
2. teorie a vzor příklad 10
3. testování hypotéz teorie a vzor 12.3.2 – nulová hypotéza: stredni hodnota je stejná (dieta nemá vliv), alternativní hypotéza – nejsou stejné (dieta má vliv).
Nebo:
http://ucebnice.euromise.cz/index.php?c … mp;node=10
http://mathonline.fme.vutbr.cz/download … d_file=479
↑ Kondr:
V normálním rozdělení jsem si alespoň trochu věřila - už nebudu?? Transformace na N (0, 1) není prováděna tak, že "nejdřív X (v našem případě 1,4) snižime o 0,7 a vše podělime odmocninou z rozptylu"?
Tomu nerozumím (co je "vše", myslíš "42"?):
ad 1) transformujeme tak, že nejprve vše vydělíme 0.7 a pak snížíme střední hodnotu i zkoumanou hodnotu o 0.7
- teorie 24, vzor 25, tabulky
-------
OT: 1) na bedny jsem poslala syna - doufám, že není nějaké vekové omezení? (já totiž žádné hry nehraji a bedny mám nejradej v realu). Zdravím :-)
Editace: opravila jsem čísla zadání (2, 3)

↑ jelena:Zdravím, původně jsem tu statistiku chtěl nechat na tobě, ale pak si říkám, že aspoň tu jedničku bych zvládnout mohl, a taklhle to dopadlo. Popletu si rozptyl se směrodatnou odchylkou a dojdu ke špatnému výsledku. Ještě že zkoušku ze statistiky mám až v úterý.
---
OT: Doufám, že to syna baví, ten vykřičník na konci mého podpisu nemá symbolizovat rozkaz ;-) O věkových omezeních nevím, naopak bych řekl, že pestrý populační vzorek může projektu pomoct.
↑ Kondr:
Děkuji za důvěru, ale přece nebudu překážet v nácviku a přenechávám prostor :-)
Já už to mám odcvičeno - naše hodná dcera měla zkoušku ze statistiky v zimním semestru a dostala jsem ke kontrole snad celou sbírku, kterou ona vzorně propočitala. Výměnou za nějaký strašně potřebny designerský prográm jsem ještě počítala započtový příklad pro kolegu dcery (zkoušku mají). Jinak v tomto semestru dcera zvladla poslední vyřazovací zkoušku strojařů (Technickou mechaniku) a moc doufáme, že již nemůže být od strojářů vyřazena (vyřazením by jim hlavně moc utrpela estetická stranka VUT).
O výsledek Tvé úterní zkoušky vůbec nemám obavy, ale pro jistotu budu držet palce :-)
Stránky: 1