Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
A pokud je ta limita spravne tak neexistuje.
Je to printscreen zadání, které jsme dostali.
Je tu nějaké vysvětlení, proč neexistuje?
Děkuji za rady, jen mě zajímá, jak to napsat na písemku, jen tak z hlavy anebo tomu předchází nějaká úprava?
Já žádnou, protože tohle téma probíráme sotva týden, takže v tom totálně plavu
halogan: proč jsi mi označil toto téma za nevyřešené? To není správně, že limita neexistuje?
Když tak hledám na netu, tak mi vychází, že lim ln v nekonečnu je nekonečno a limita arctan je pí/2, tak by to tedy mělo vyjít nekonečno. Nebo ne? Pořád tenhle zapeklitý příklad nechápu.
kolemjdouci napsal(a):
Když tak hledám na netu, tak mi vychází, že lim ln v nekonečnu je nekonečno a limita arctan je pí/2, tak by to tedy mělo vyjít nekonečno. Nebo ne? Pořád tenhle zapeklitý příklad nechápu.
To s tim nesouvisi, pocitame limitu v nule.
Tohle je limita, kde citatel zlomky jde k nenulove hodnote a jmenovatel k nule. Ucili jste se pocitat takove limity? Zkuste nam sem hodit scan z vasich skript, abychom vam mohli poradit lepe. Nevime presne, jak vas to ucili pocitat.
Vetsinou se pouziva neco jako zde
Skripta jsou tady:
http://www.am.vsb.cz/sarmanova/cd/pdf/print/dp.pdf
Takže výsledek bude:
ln2/0 => limita neexistuje? Je to tak správně?