Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den všem, potřeboval bych pomoci s následujícím výpočtem. Je to výpočet střední a efektivní hodnoty z grafu. Střední hodnotu jsem bez problémů spočítal ale v efektivní dělám někde chybu a nemůžu se dobrat správnému výsledku. Nezkusil by to někdo zpočítat. Předem moc děkuji za pomoc.
↑ saxo14:
Zdravím, máš sestaveny jednotlivé rovnice přímek pro úseky (0, T/4), (T/4, T/2), (T/2, 3T/4), (3T/4, T)?
pokud ano, tak pak podle vzoru, jen budeš mít 4 integraly (podle počtu intervalu).
Triviální to je, ale včera jsem takto hrubě chybovala u kolegy, tak nevím, zda ještě dostanu důvěru. Rovnice přímek snad ještě zkontroluji, tak ji sem, prosím napíš. Děkuji.
↑ saxo14:

nahradim u_m=k, konstantz jsou k, T, čísla, všechno půjde před integral, integruješ 1 nebo t nebo t^2
Souhlasi to? Můžeš klepat na můj zápis a vložit sem to, co máš po úpravách a to, co je po integrování (večer to překontroluji, teď nebudu mít čas).
Ahojky, prosim Vás potřebovala bych pomoct při výpočtu střední a efektivní hodnoty podle tohoto obrázku, děkuju moc.
↑ saxo14: děkuji, udělal jsi nám radost, zdravím :-)
↑ NesteaPeach: také pozdrav - zkus projit příspěvky v tématu a bude to stejné:
a) máš sestaveny přímky pro jednotlivé úseky?
děkuji.
----
dochází nám však zásoba písní od Любаши (byvalá informatička - přestalo ji to bavit, tak skládá písně a má hezké texty).
↑ lada.min:
Zdravím,
tady to je napsáno a předpokládám, že i někdo z vyučujících k tomu problému něco málo pohovořil.
Hodně podrobně jsme to řešili zde. Jinak viz toto tema od začátku (i včetně odkazu na mé hrubé chybování u kolegy).
a) máš sestaveny rovnice přímky (případně křívky) pro jednotlivé úseky?
Děkuji.
----
а мы думали "бла-бла"...
Ahojky, přímky mám sestavený, střední hodnota mi vyšla nula a je to dobře, větší problém má s efektivní, nevím kde dělám chybu, ale nějak mi to nevychází, nemohl by jste se někdo na to podívat?Děkuju moc
↑ NesteaPeach:
Tak sem, prosím, umístí svůj výpočet - ale spiš to odhaduji na nějakou chybu při umocňování (a+b)^2, nějaký překlep při dosazování mezí apod.
EDIT: výpočet nebyl umístěn, označuji za vyřešené, případně si založte nové téma s odkazem na toto. Děkuji.