Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Prosim o postup a reseni, dekuji mooooc!
1.Haši (česky mosty)- musíte spojovat řady kroužků (ostrůvků) obsahujících čísla spojnicemi (mosty) tak, aby spolu vytvořily nepřerušovanou cestu (aby se z kteréhokoliv ostrovu dalo dostat na kterýkoliv jiný ostrov). Mosty můžete vytvářet pouze vodorvně nebo svisle, mosty se nesmějí křížit ani nesmí protínat jiné ostrovy. Počet mostů z každého ostrova musí odpovídat číslu, které je v každém ostrůvku uvedené.
2.litherink - máte před sebou mřížku obsahující tečky a čísla 0 až 3. Cílem je vytvořit kolem mřížky nepřerušovanou souvislou smyčku tak, aby se žádné čáry nekřížily a neodbočovaly, čára rovněž nesmí jít uhlopříčně, může pouze vodorvně nebo svisle. Čáry nesmíte vést kolem 0 (můžete se nuly dotknout v rohu, ale nemůžete jít kolem nuly vodorovně nebo svisle) . Ostatní čísla určují, kolik čar kolem daného čísla nakreslit. Čáry musíte vést jen po tečkách, kde čísla nejsou můžete jít libovolně (ale opět pouze vodorovně nebo svisle).
↑ martule:
Zdravím,
na můj pohled:
a) příliš moc "musíte" na tak malé ploše,
b) chybí sdělení, proč to má být zajimavé - pokud je výzva stejného typů, tak to neptaří do zajimavých úloh.
c) já žádné logické myšlení nemám, tak se toho nebudu účastnit, ale podělím se o nálezy.
Tak se k tomu, prosím, vyjádří. Děkuji.
------
"Co jiného bys s tím chtěla dělat, když se logicky zamyslíš?" (c)
↑ martule:
omluva - ale jak jsem uvedla v 2. příspěvku, nemám v plánu nic spojovat: pokud je to úloha do školy, tak v tom smyslu naformuluj prosbu pro kolegy, že potřebuješ doporučení, jak na to.
Pokud je to zajimavá úloha pro ostatní, tak nehoří, stačí v srpnu (já ovšem ani v srpnu). Děkuji
Tak já jsem něco pospojoval.
↑ martule: kde sa to da prosim aplikovat v praxi ?aspon trochu naznakom...nemam fantasy
↑ Pavel Brožek:
Takové časopisy by měli dělat na tvoření tištěných spojů :D Aspon by se u toho každý zapotil, a dokud by to nevyluštil správně třeba by si neposlechl rádio :D