Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
?
Teoretická poznámka:
K holomorfnosti funkce f je vedle C-R podmínek obecně též potřeba, aby funkce u, v (viz ↑ plisna:) měly totální diferenciál.
K existenci totálního diferenciálu funkcí u, v ovšem stačí, aby parciální derivace 1. řádu těchto funkcí byly spojité, tak jako tomu bude i v naší úloze
s ohledem na definiční obor funkce f.
S C-R podmínkami to ale na první pohled vidím černě - avšak nechci předbíhat...
↑ Hukp: parciální derivování vysvětlovala kolegyňka gladiator01 i více kolegů (děkuji) a vypadalo, že jsi pochopil.
Tak se pokus podle doporučení kolegů + materiály.
↑ jelena:
Srdečně zdravím, je tomu vskutku tak. Při podobných úlohách je šikovné si uvědomit, že C-R podmínky nejsou splněny
ani pro tak "jednoduchou" funkci, jakou je
- a ejhle, tato funkce je ve složené funkci f vyšetřovanané
v tomto vlákně obsažena!
↑ Rumburak:
Také hezký pozdrav a děkuji :-)
Moje poznatky z komplexní analýzy nepřesahují tzn. "úvodní teoretické předpoklady" pro elektrotechniku, automatizaci apod. hezké zbytečnosti. Ale včera jsem narazila na tento dotaz zrovna když jsem oprašovala vysavačem Rektoryse (tedy za příznivých podmínek), navíc byla vytvořena dobrá základna od kolegy ↑ plisna: (kolegovi děkuji), jinak bych si netroufla.
Děkuji.
↑ Phill:
Zdravím,
v zápisu ("uprostřed" v rámečku) je samotná funkce u (nebo v - v druhém zápisu), chybí označení, že je to parciální derivace:
. Jinak je to v pořádku.
Stránky: 1