Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ simcilka:
Zdravím,
jak moc podrobně si to představuješ?
Co z těchto bodů máš vyřešeno a co dělá problém?
Ještě upřesním zadání: f(x) = log|e^(2x)+e^x−2| tak je myšleno?
Jinak graf této funkce se dá rychlej nakreslit pouze z vlastnosti funkcí, ze kterých je funkce "složena".
Tak to, prosím, upřesní, v čem je problém. Děkuji.
↑ simcilka:
pokud nestačí některý z těchto nástrojů, tak sem, prosím umístí své řešení (dole pod zprávou je tlačítko "Upload obrázku"), doufám, že bude čítelné - to se překontroluje.
Řekla bych, že jedina zajimavost na této funkci by měla být v bodě x=0, žádné jiné zajimavosti bych na ni nenašla (nebo jsou? :-)
↑ zdenek1:
o hodně :-) přesně tak jsem si to нарисовала pomocí postupných odvození. V mé představě x=0 je asymptota. A další asymptota je y=log(2) v -oo. Je to tak?
Ovšem strana a vlada mi neřikala "vyšetřovat průběhy", ale "zpracovat statistiku" :-)
↑ simcilka:
asymptoty v - oo, to byl jen odhad, překontroluji a opravím (v +oo je asymptota y=2x) - je to tak? Děkuji.
EDIT: překontrolovala jsem, pořád mám v -oo asymptotu y=log(2).
↑ simcilka:
není za co,
Počítala jsem ze vzorce pro asymptotu y=kx+q, k=lim f(x)/x ... po odstranění absolutní hodnoty. Použila jsem l´Hospital.
Případně překontrolovat zde
V pořádku?
↑ simcilka: neumím, jelikož to ještě nikdo z mého okolí nepožadoval.
Ale zde se konála podzimní Noc s Andersenem, tak se třeba poptat u lingvistů na konkrétní problém.
Myslím, že nějvětší obtíž byla v nedostatku krabic.
Ať se vede.