Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ kok3s:
Dobrý den,
své stanovisko jsem Vám vysvětlila zde. Pokud máte zájem o spolupráci, prosím o odpovídající styl komunikaci.
Pokud se Vám moje stanovisko nelibí, máte možnost okomentovat, vznést připomínku nebo jiný návrh v sekci Připomínky a nápady.
K tématu:
1. integral - s ohledem na jmenovatel rozšířit zlomek dle vzorce (a-b)(a+b), potom rozdělit na více zlomků a každý integrovat zvlášť
2. integral - per partes, co povede na podobnou úpravu, jak ukazuje kolega plisna, kolegovi děkuji.
3. zadání - zakreslit plochu tak, že každou ze zadaných funkci (lineární lomená a lineární) zakreslite do jednoho grafu, najdete průsečíky a dál si najdete na wikipedii téma Aplikace určitého integralu.
Hezký den a děkuji za pochopení.
dobrý den, prosím vás nevíte někdo jaku metodou se tento příklad počítá? chtěla jsem jmenovatel rozdělit na součin ale nejde mi to
[img][/img]
↑ beruskaasd:
Zdravím, mělo to být takové zadání: Odkaz
Asi bych to nedělila na součin, ovšem čitatel je derivace jmenovatele, proto bych použila substituci:
x^2+2x+3=t,
2(x+1)dx=dt
V pořádku? Téma je sice považováno za vyřešené, ale máš vlastmí nápad a komunikuješ hezky :-)
↑ beruskaasd:
Př.1)
Nyní pro přehlednost řešíme inegrál:
substituce 

Vratka k substituci a dostaneme:
Suma sumárum:
Doufám, že jsem v tom neudělal daakú chybu.
Stránky: 1