Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobry den, potrebovala bych pomoci jeste s dalsim dukazem.
Bud K podmnozina realneho Banachova prostoru X. Je pravda, ze charakteristická funkce množiny K je zdola polospojita prave tehdy, kdyz K je uzavrena v X.
(charakteristicka mnozina: je 0, x je prvkem K; je nekonecno, x neni prvkem K)
snazim se to resit uz tyden a opravdu nevim, jak to dokazat, vlastne ani stale netusim, zda to je pravda.
Predem dekuji za odpoved.
interval si můžeš vzít libovolnej konkrétní. a ano, pro krajní bod něco neplatí. určitě je takovejch věcí víc, ale aby to bylo relevantní, mělo by nejspíš neplatit, že je charakteristická fce v tom bodě zdola polospojitá, že?;)
no ja se ptala pro ujisteni, zda jsem to pochopila, co mam v krajnim bode ukazat - tedy ze pro uzavreny interval z R je char. fce zdola polospojita a ze prave neni v krajnim bode, ale ....vezmu-li tedy interval 0,1 uzavreny z R a v bode, dejme tomu, jedna chci dokazat ze charakteristicka fce neni zdola polospojita tzn. neplati, ze f(1)<= liminf f(x), kdyz x->1, jenze f(1)=0 a liminf f(x), kdyz x->1, je take 0, nebo ne, nejsem si zde prave jista, zda liminf je taky 0, kdyz x->1 (pozn f je charakteristicka fce)
ano jsem, vim ze to vetsinou byva definovano jinak (napr kdyz tam prvek patri je funkci hodnota 1 a kdyz tam nepatri tak 0)...takze asi kdyz mam definovanou charakteristickou funkci ( je 0, x je prvkem mnoziny; je nekonecno, x neni prvkem mnoziny) bude vyrok, ze
Bud K podmnozina realneho Banachova prostoru X. Je pravda, ze charakteristická funkce množiny K je zdola polospojita prave tehdy, kdyz K je uzavrena v X.
platit. Akorat moc nevim jak na dukaz jednotlivych implikaci...tzn, kdyz charakteristicka funkce mnoziny K je zdola polospojita pak je K uzavrena a druha implikace bude kdyz je K uzavrena pak je char. fce zdola polospojita...opravdu nevim jak na to je to vlastne moje prvni konstrukce nejakeho dukazu jen tak a moc nevim jak do toho, takze za jakoukoliv radu budu velice vdecna
Stránky: 1