Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Hraješ na nějaký hudební nástroj?
dechový žesťový (trubka, pozoun, křídlovka, tuba, ...) | 4% - 6 | |||||
dechový dřevěný (flétna, klarinet, saxofon, hoboj, ...) | 12% - 15 | |||||
smyčcový (housle, viola, violoncello, kontrabas) | 3% - 4 | |||||
drnkací (kytara, banjo, mandolína, harfa) | 14% - 18 | |||||
klávesový (klavír, piano, cembalo, mech. kalkulátor...) | 20% - 26 | |||||
bicí, perkuse | 4% - 5 | |||||
elektrická kytara, baskytara, ... | 8% - 10 | |||||
ne, ale zpívám | 7% - 9 | |||||
ne | 25% - 31 | |||||
Počet hlasujících: 84 |
Je to zajímavé, ale docela dost mých známých, kteří se živí matematikou nebo nějakou jinou vědou spřízněnou, jsou také amatérskými a mnohdy i poloprofesionálními hráči na hudební nástroje, nezřídka žesťové. Já sám hraju na pozoun.
Zdravím vás, já hraju na kytaru (občas na nervy).
Hraju na elektrickou a akustickou :) Učil jsem se sám z internetu a od taťky :)
Na elektriku nejradši hraji AC/DC
Na akustiku všechno, ale nejoblíbenější písničky na akustiku: Nothing else matters - Metallica; Tears in heaven - Eric Clapton. ;-)
Zahraji relativně dost věcí na flétně, klavíru, trumpetě, saxofonu a houslích + učím se hrát na akordeon (=tahací harmonika) a normální malé foukací harmoničce (ta je ze všeho asi nejtěžší :-))
V hudbě se nebráním ničemu, kromě 99,9 s peridou procentům metalových skupin a podobným "heavy stylům", poslední hudební úlovky, které vřele doporučuji:
http://www.youtube.com/watch?v=gHKY3JKFtwk
http://www.youtube.com/watch?v=Ur9dePdRVuI
http://www.youtube.com/watch?v=xdKbQwSubdU
↑ Thalet_byl_sumak:
Teda ten Maxim Turbulenc je na mě dost drsnej.
Já jsem spíš na country a folk.
Pokud jde o mne, tak já se snažím o hru na klavír ("klasiku"). Kdysi jsem nějakou dobu hrával cembalo v jednom amatérském orchestru
pro barokní hudbu, ten se ale později rozpadl a od té doby si "muzicíruji" víceméně jen pro sebe s výsledky tomu odpovídajícími.
Dnes bych nějaké závazky ani nestíhal časově.
O Mozartovi se píše, že měl zálibu v matematice ...
Já hraju na klavír, také klasiku. V poslední době hlavně čtyřručně.
Něco jsem jednu dobu nahrával na youtube, tak si můžete pár věcí poslechnout.
↑ BrozekP:
Zdravím:-)
a tleskám
PS:
Já hrál kdysi v dávnověku na housle a klarinet.
Housle ještě občas, klarinet už ne, nemám na to zuby.
Ja hrám na akustickú gitaru, aj keď som pôvodne chcel hrať na elektrickú. Nie som nejaký super muzikant, nechodil som do hudobnej školy, ale učil som sa sám. Najviac ma baví keď si len tak brkám pre seba.
Ale keby som si mal vybrať na čo by som chcel hrať tak by som si vybral klavír ako kolega ↑ BrozekP:, ale asi by som na to nemal nervy :).
Ahoj, já hraju na bicí.
Kombinací u melodických nástrojů je příliš mnoho, než aby se dalo rozumně improvizovat a znělo to dobře. :-))
Já jsem se učila na klavír a flétnu, ale už skoro (vůbec) nehraju ani na jedno.
↑ BrozekP:
Jseš opravdu dobrej.
Vzhledem k tomu, že oba rodiče jsou hudební pedagogové, nemohl jsem tomu uniknout. Hrál jsem 11 let na klavír (ZUŠ), samou klasiku. V současnosti na to bohužel nemám moc čas a příležitosti, ale když jsem doma, tak si někdy docela rád zahraju. Bohužel se nemohu pochlubit žádnými nahrávkami jako kolega ↑ BrozekP:, který hraje opravdu dobře, jen škoda, že to není na opravdový klavír.
↑ Cheop:, ↑ gladiator01:, ↑ Olin:
Díky :-)
↑ Olin:
Ano, to je škoda, jenže nahrávat to na digitálním pianu je mnohem jednodušší. Stačí zapojit pár kabelů, mít v počítači vhodný program a můžu nahrávat v relativně dobré kvalitě prakticky bez šumu. Některé čtyřruční věci jsme nahrávali i na klavíru, ale tam byl problém s vybavením - s tím co jsme měli se moc kvalitní nahrávka udělat nedala. Pronajmout si nahrávací studio by zase bylo moc drahé.
Až zbohatnu, tak mám v plánu si nějaký ten klavír Steinway pořídit, to bude lepší zvuk :-)
Obdiv vám všem :-) zejmena proto, že vás hrání na nástroj baví.
V mém případě: klavír + sborový zpěv (9 let ZUŠ), ke klavíru nemám však žádné vlohy (třeba jaký rozsah ruky má kolega Pavel B? smím se optát?), ani to nějak nebavilo, ale statečně jsem dochodila a dokonce nepovinně jsem si přidala předmět "Klavirní doprovod" (chudák kolegyňka houslistka). Ještě jsme měli hudební literaturu a сольфеджио. Тak teď jen dohlížím na výcvik milého syna a jen něco brnkám. Slibila jsem mu však, že dáme čtyřruč - na předehravky jsem to ještě nezvladla (neb bych mu kazila tempo), ale už to dotahuji.
Milý syn ještě hraje na bicí, hodná dcera také klavír (je v podstatě samouk, do hudebky chodila na klávesy).
Jeden citat z doprovodů milého syna na výuku - po cestě statečně poslouchám, jak ho to nebaví apod. a vychovně vyprávím, jak takové hrání na nástroj člověka obohacuje a rozvijí speciální vlastností a dovědnosti, kterých by jinak nebylo objeveno. Milý syn se zastavil, chvili se na me díval a povídá:
↑ jelena:
Zdravím, zahraju velkou nonu. Malou decimu s obtížemi a pouze pokud je palec na černé klávese. Rachmaninov měl větší ruce :-).
já hrál 9 let na kytaru v zuš, teď už jenom rekreačně. a jelikož můj učitel měl na starosti nahrávací studio, mám svoje snažení celkem kvalitně zaznamenáno
↑ Stýv:
rovněž bych chtěl vyjádřit svůj obdiv - nice work man ;) (stejně jako ostatní, kteří zde zveřejnili své nahrávky..).
Jinak mě poznamenaly (poznamenávají): klavír/varhany/kytara/flétna (jen amatérsky, pár let ZUŠ)