Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
třeba k tomu, aby ses zamyslel nad svou otázkou.. (+ nad zbytečným a rádoby Cool používáním "w" a zdvojených samohlásek..)
co přesně chceš vědět? Jakou rychlostí narazíš do Země? Jakou silou na ní budeš působit? ...
Vaha je ten pristroj ktery mi ukazuje, jestli uz konecne hubnu.
Seskakoval jste nekdy z takove zdi? Subjektivne jiny pocit je kdyz skacu na beton (myslim,nezkousel jsem) a jiny kdyz skacu do travy. Jine to je kdyz jsem skakal jako mlady a mel pruzne nohy a silnejsi svaly, jine to je kdyz skacu a mam "tvrdsi" nohy.
Myslim ze toho vime moc malo. Je potreba vedet, jak dlouho trva dopad - tj ten kratky cas mezi tim kdy se tenisky dotknou asfaltu a tim, kdy uz pevne stojim nebo lezim na zemi.
↑ jurin: Jak Ti kolega ↑ kaja(z_hajovny): píše, víme toho o tvých skocích příliš málo na to, abychom mohli spočítat výsledek. Zkus ten skok ještě víc definovat.
(Je důležité, jestli skočíš = volný pád / vrh (tělem) šikmo vzhůru; jak dopadneš - propružíš-li nohy či nikoliv; k jaké části těla to vztahuješ (protože klouby a další "serepatičky" uvnitř těla tlumí náraz a ovlivňují tak výsledné působení nárazu na části těla); ...)
skocim ze zdi nejlepe pod uhlem 45stupnu dopadam na natazene nohy ktere pokrcuji a tim tlumim dopad pote jdu do tzv. parakotoulu a mne by zajimalo jaka vaha na mne pusobi pri monentu dotiku se zemi...
↑ jurin:
Těch 45 stupňů mě trochu zaráží. Odrážíš se tak abys ještě letěl nahoru a pak teprve dolů, nebo se odrážíš abys padal hned dolů? A jestli skáčeš ze 4 metrové zdi a jsi zdráv, tak Ti Tvoje tělo závidím :D

↑ jurin: Pro třímetrovou zeď a o něco tlustšího člověka to někdo napočítal zde -- http://www.popsci.com/entertainment-amp … ee-running -- jsou u toho i nějaká data odpovídající freerunu.