Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 15. 04. 2010 17:28

jurin
Zelenáč
Reputace:   

newiim -- skok ze zdi při freerunu (praktický dotaz)

cus potreboval bych poradit zdyz skocim ze 4 metrovej zdi a mam 60 kg jak vypocitam kolik kilo na me pusobi pri dopadu a hlavne vzorec jak to vypocitat docela by me to zajimalo...dik za odpovedi.:D

#2 15. 04. 2010 18:20

Stýv
Vrchní cenzor
Reputace:   215 
Web

Re: newiim -- skok ze zdi při freerunu (praktický dotaz)

5,9736*10^24 kg, tolik je hmotnost Země:)

#3 15. 04. 2010 18:23

jurin
Zelenáč
Reputace:   

↑ Stýv: a jak mi to ma pomoct..:D

#4 15. 04. 2010 18:31

Doxxik
Reputace:   14 

třeba k tomu, aby ses zamyslel nad svou otázkou.. (+ nad zbytečným a rádoby Cool používáním "w" a zdvojených samohlásek..)

co přesně chceš vědět? Jakou rychlostí narazíš do Země?  Jakou silou na ní budeš působit? ...

Maturita 2010  (trailer) - R.I.P.

#5 15. 04. 2010 18:35

jurin
Zelenáč
Reputace:   

chtel bych vedet jestli jde vypocit vaha ktera pusobi na nohy pri dopadu jestli to jde....

#6 15. 04. 2010 18:49 — Editoval kaja(z_hajovny) (15. 04. 2010 18:51)

kaja(z_hajovny)
Místo: Lážov
Reputace:   12 
Web

Vaha je ten pristroj ktery mi ukazuje, jestli uz konecne hubnu.

Seskakoval jste nekdy z takove zdi? Subjektivne jiny pocit je kdyz skacu na beton (myslim,nezkousel jsem) a jiny kdyz skacu do travy. Jine to je kdyz jsem skakal jako mlady a mel pruzne nohy a silnejsi svaly, jine to je kdyz skacu a mam "tvrdsi" nohy.

Myslim ze toho vime moc malo. Je potreba vedet, jak dlouho trva dopad - tj ten kratky cas mezi tim kdy se tenisky dotknou asfaltu a tim, kdy uz pevne stojim nebo lezim na zemi.

#7 15. 04. 2010 18:51

jurin
Zelenáč
Reputace:   

jo prave ze skakal delam freerun a tak by mne to zajimalo a opravdu ani orientacne to nejde vypocitat?

#8 15. 04. 2010 18:57

Doxxik
Reputace:   14 

↑ jurin: Jak Ti kolega ↑ kaja(z_hajovny): píše, víme toho o tvých skocích příliš málo na to, abychom mohli spočítat výsledek. Zkus ten skok ještě víc definovat.

(Je důležité, jestli skočíš = volný pád / vrh (tělem) šikmo vzhůru; jak dopadneš - propružíš-li nohy či nikoliv; k jaké části těla to vztahuješ (protože klouby a další "serepatičky" uvnitř těla tlumí náraz a ovlivňují tak výsledné působení nárazu na části těla); ...)

Maturita 2010  (trailer) - R.I.P.

#9 15. 04. 2010 19:09

jurin
Zelenáč
Reputace:   

skocim ze zdi nejlepe pod uhlem 45stupnu dopadam na natazene nohy ktere pokrcuji a tim tlumim dopad pote jdu do tzv. parakotoulu a mne by zajimalo jaka vaha na mne pusobi pri monentu dotiku se zemi...

#10 15. 04. 2010 20:44

Cermix
Místo: Morava
Reputace:   

↑ jurin:
Těch 45 stupňů mě trochu zaráží. Odrážíš se tak abys ještě letěl nahoru a pak teprve dolů, nebo se odrážíš abys padal hned dolů? A jestli skáčeš ze 4 metrové zdi a jsi zdráv, tak Ti Tvoje tělo závidím :D

Žádné experimentování byť sebevíc intenzivní nedokáže, že mám pravdu, ale jediný experiment však může prokázat, že se mýlím.
Albert Einstein

#11 15. 04. 2010 23:42

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

↑ jurin: Pro třímetrovou zeď a o něco tlustšího člověka to někdo napočítal zde -- http://www.popsci.com/entertainment-amp … ee-running -- jsou u toho i nějaká data odpovídající freerunu.

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

#12 16. 04. 2010 06:53

jurin
Zelenáč
Reputace:   

↑ Cermix:
prave ze cim mensi uhel tim je to pro nohy lepsi a ze 4 metru se skace hned dolu tam uz se do vysky neskace.

Zápatí