Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj. potřebuju moc pomoct od nějákých chytrých lidí. dostal jsem za úkol vypočítat tyhle příklady, ale vůbec si s tim nevim rady. čím víc o nich přemýšlím, tím víc mi puká hlava a jestli je do pondělí neodevzdám, jsem namydlenej. zkoušel jsem to naučit, ale nemám šanci. nedává mi to prostě smysl. prosím pomozte mi potřebuju komplet průběh. budu vděčný za každý příklad, který by mi někdo vypočítal. předem děkuji každé dobré duši.já už jsem na dně.
↑ bondja:
Zdravím,
máme takové užitečné odkazy a online nástroje.
A mám pocit, že dosud nebyl překonán rekord v počtu příspěvků k vyšetření jednoho průběhu funkce.
Pokud budou konkrétní dotazy, určitě se objeví i konkrétní odpověď. Ať se vede.

Ale my jsme tu od toho, aby to bylo o studiu, nejsme stroje (od toho máme... stroje).
Pokud se nepletu, tak střední školy se studují prezenčně. Pokud to tedy po vás vyžadují, tak jste na to ve škole byl.
Omezenost fce se urcuje pomoci deriva, v podstate to resis jako nerovnici a urcujes minima a maxima. Limita ukazuje ke ktere hodnote se fce blizi. V prubehu fce se pocitaji limity v +/- nekonecnu a limity zleva a zprava v bodech nespojisti.
↑ bondja:
Zdravím,
asymptoty bez směrnice - viz Pavlův příspěvek (část b), děkuji autorovi.
Pokud máš body nespojitosti (def. obor není R), tak vyšetřuješ, jak se chová funkce v krajních bodech def. oboru. Používáš MAW? A´t se vede.
↑ bondja:
odkazy jsou pouze pro základní zorientování - ideální je mít učebnici - příslušný díl Matematiky pro gymnazia. Případně se podivej na jednotlivé kapitoly z mathonline.
Úprava neurčitých výrazů (u výpočtu limit?) - opět odkaz na Rychlokurz limit od kolegy (děkuji).
Je lepší, když sem umístiš konkrétní problém, který řešiš - nemyslím, že můžeme nahradit celý teoretický výklad.