Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Más to dobře, až na jednu "zásadní maličkost" .... 270° neni pí/3, ale 3pí/2 :)Zkus to spočítat, případně řekni co nechápeš, nebo co děláš blbě :)

Postupovat ve výpočtu se zlomku můžeš tak, ze si ty čísla jednoduše vydělíš (různé zlomky pí si nechej, ale zlomky kopl. cisel si poděl, v algebratvaru to máš vysvětlený pár dní zpátky, v goniotvaru dneska... Tu 2d) si spočítám, momentík :)
Aha, uz te chápu podle obrázku toho výpočtu... děvče, ty "hezké" uhle máš tehdy, ale JEN TEHDY, kdyz ti chybí budto reálná nebo imaginární část!!.. Tady máš obě, musíš použíf tangents a tabulkové hodnoty.. potom ti vyjde
(asi, nepocital jsem to .)
↑ frank_horrigan: ne tak to mi nevyšlo podle tech tabulkových hodnot..., muzes mi prosim naskenovat jak jsi na to prisel? v tabulkach mam pí/3

Tak znovu: absoultni hodnotu máš dobře, tím se nezabývám. dle vzorce
, kde b i a je
, ti vyjde 1. Čemu se rovná tangents 1??? Tabulkové hodnoty si nepamatuju (našel jsem si to): 45°. A 45° je
.. Rozuměno?
EDIT: skenovat nemuzu, nemám čím :) Ale tohle je myslim vysvětleno nejlépe jak umím... A tady aspon vidíš, k čemu potřebujes funkci tangents, jak jsi se ptala na začátku :)

↑ jarrro:
Pane kolego, slečna podle me nechápe k čemu je ten tangents (ale uz to snad chápe :) ) - tady to vyšlo pěkně, na pí/4, ovšem další úlohy už tak pěkné nejsou - přesto kdyz pochopí jak zjistit ten úhel přes tangents s tim nebude mít (snad) problém :)
keď nevyjdu pekné uhly tak ani tangens nepomôže akurát miesto
a
bude písať
ja si vždy nakreslím jednotkovú kružnicu(teda niečo jej podobne lebo to robim voľnou rukou)a z nej uvidím uhly

↑ ksimca:
Velká pí můžeš zkracovat 2, až dostaneš úhel menší než 2pí. Jinak, to jde použít vzdkycky, samozrejme, muzes narazit na příklad, kde ti nevyjde hezký úhel, tam nastupuje kalkulacka a převrácený tangents :)