Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
1)ohnisko tej paraboly je [0;3] teda 
2) vrchol paraboly je [0;0] teda ohnisko bude bod [a;0] a priamka x=-a teda musi platit
3)taká parabola má rovnicu
dosadenim suradnic ti vyjde a
4)taká parabola má rovnicu
zase dosadenim zistit a
5)doplniť na štvorce a kresliť
6)dosaď y z priamky do y z paraboly a skúmaj kedy má vzniknutá kvadratická rovnica potrebný počet reálnych koreňov
7) resp. 8)9)tá parabola má rovnicu
resp.
dosadením získaš sústavu troch rovníc s tromi neznámymi a vyriešiš ju
10) dosadiť y z priamky do paraboly a pozireť sa koľko to má reálnych koreňov

↑ ksimca:
Jsem nucen upozornit na zdejší místní PRAVDILA, zejména na body 2 a 4. Myslím, že už je to dávno přes čáru....

Milá kolegyne,
nechci být nepříjemny (naopak, v drtivé vetsině případů bývám přívětivý, ochotný a milý), ovšem: zdejsi forum funguje uz nekolik let, existuji tady jasna a závazná pravidla, která nutno dodržovat, jinak by tady vznikla anarchie a bordel, coz nechceme. Tohle je jenom přátelsky míněná rada, až nekomu z moderátorů rupnou nervy, budou nas**ný a nepříjemný (čemuž se ani nebudu divit). Tvá komplexní čísla - ano, pomohli sme ti s kolegou jarro-em jak jsme uměli, i přes to, že krásný výklad této problematiky existuje i na zdejším webu (odkazoval jsem též na něj), přičemž jsem neřekl nic nového, jenom jsem svými slovy popsal dávno uvedené (a docela srozumitelné). Toto fórum opravdu nemuze nahrazovat výklad ve škole. Navíc, jde-li o opakování k maturite, přece jsi chodila do školy 4 roky, každý den, nebo se mýlím??? A z tech 4 let přece musí zůstat nějaké poznámky, zápisky, řešené trénovací příklady, atd...
Víš, ideální stav nastává tehdy: Ahoj, mám tady příklad, ze kterým nevím hnout: ...... Zkusila jsem tohle, blbe, tohleto, taky blbe, uz mi dosly nápady. Vysledek (pokud ho znáš) má vyjít ten a ten. Poradíte co dělám blbě?
Jako ok, učíš se k maturite, pro to mám pochopení, ale především potrebujes VLASTNÍ hlavu a vlastní nápady - a dát si vlastní práci se čtením a googlením, pochybuju, že školství tak zdegenerovalo, že u maturit jsou povolené laptopy s online připojením :). Aspon já fungoval tak, že kdyz jsem si na neco prisel sám, v ty hlavě jsem to udržel, kdyz mi nekdo řekl, jak to mám dělat, druhy den jsem nevedel nic...
Myslím, že když zapojíš trochu vlastní iniciativy, uděláš pro sebe nejlíp (tím nechci říct, že nepomůžeme, ale tímhle způsobem (aspon za sebe) pomáhat nehodlám :)
Jsem se nejak rozepsal, doufám, že je k pochopení, co jsem tím chtěl říct :)
EDIT: jinak, také existují placené i neplacené (přítel, kamarádi, známí) služby, které tě na maturitu rádi připraví :)
Stránky: 1