Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Nechápu vůbec, jak najít Laplaceův obraz funkce: 
Jinak se omlouvám, že vám sem hážu celý příklad bez nějakého snažení. Ale já se snažím, ale opravdu tu nevidím, jak začít.
↑ RePRO:
Zdravím,
V odkazu jsou celkem 3 další odkazy:
1) vyřeší problém se zápisem mocniny,
2) vyřeší problém tématu,
3) může se hodit.
-------------------
Kolegovi Markovi se omlouvám, že ton původního mailu je takový, jaký je - způsob komunikaci již davno změnil a spolupracuje se s nim velmi dobře. Kolegu zdravím.
↑ jelena: ahoj jeleno,
děkuji za přínosné odkazy, určitě se budou hodit. V případě dalších komplikací sem kdyžtak něco ještě dopíšu, tak to neuzavírej tento topic. Jinak se omlouvám, že jsem sem hodil jenom příklad na horkou mísu, ale opravdu s tím nehnu. Zkusím to více prostudovat, díky.
↑ RePRO: o své téma můžeš starat sám - viz odkaz č. 1 bod č.8. Otvírej, označuje za vyřešené a dokonce i odznačuj.
Ať se vede.

↑ RePRO:
Vždyť ve skriptech přímo pod příkladem je napsané jak to máš dělat:
rozlož si zlomek na dva (podle té věty C.1.2) a potom obě části uprav (zintegruj) stejně jako v příkladu 1b ve skriptech) 
C.1.2
potom z definice 
tedy![kopírovat do textarea $L(e^x)=\int_0^{\infty}e^{-px}\cdot e^{x} dx=\lim_{a \rightarrow \infty}\(\int_0^{a}e^{-px}\cdot e^{x} dx\) =\lim_{a \rightarrow \infty}\(\[\frac{1}{p-1}(-e^{x-xp})\]_0^a\)=\underline{\frac{1}{p-1}}$](/mathtex/76/76966ef4f80d45980dd2c822ae941a91.gif)
Druhý bude skoro stejný:
Teď už jenom sečteš a pro kontrolu si můžeš najít v tabulce že to co jsi spočítal se skutečné rovná
.
Doufám, že nepíšu blbosti, já si to už moc nepamatuji.
↑ gladiator01: Děkuju.