Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
k té první variantě, možná to vidím i u té druhé, by mělo být na -1/2 (máš špatně derivaci).
↑ Topomapas: Normálně to řeš lopitalem. Výsledek by měl pak vyjít, jak máš dole u té druhé varianty, akorát v čitateli bude myslím jenom x.
↑ Topomapas:
jen zopakuji doporučení kolegy ↑ Stýv:, že l´Hospital moc nepomůže (pořad bude zůstávat odmocnina, kterou stejně je třeba řešit dle doporučení kolegy ↑ Stýv:.
↑ jelena:
tak stačí nakonci lhopitala vynásobit |x|/x ne?
↑ happygirl.:
a nebo derivovat dále dokud nevyjde číslo :D
↑ happygirl.:
Tak to zkuste derivovat, pokud vás to baví (však to přejde).
Proč potřebujete l´Hospitala, když je to operace navíc?
Já vás, prosím, přenecham milému kolegovi - přes limity (ztracené téma jsem vám našla, máte to zde všechno napsáne). Kolegovi velmi děkuji a zdravím :-)
↑ jelena:
ok :D asi bude jednodušší vyřešit to přes věty o limitech:)

↑ happygirl.: